ACEMA Credit: Čím větší horko, tím více žádostí o půjčku!

17.08.2015 20:00 | Zprávy

Když je venku jako na poušti, lidé doma žhaví Internet a poptávají finanční služby. Když naopak teploty poklesnou, ochladí se i zájem o půjčky. K tak kurióznímu závěru dospěla aktuální studie společnosti ACEMA Credit, nejvýznamnějšího poskytovatele zajištěných úvěrů na českém trhu.

ACEMA Credit: Čím větší horko, tím více žádostí o půjčku!
Foto: Acema
Popisek: Acema

„Když jsme proložili meteorologická data s množstvím online žádostí o úvěr, až mě překvapilo, jak věrně se křivky doprovázejí. Při teplotách nad 30 stupňů vystřelil denní počet poptávek až k hranici 200. Rekordních 246 vyplněných formulářů nám přišlo 6. srpna, kdy průměrná teplota činila 36 °C. Při ochlazení k 20 °C jsme se naopak pohybovali kolem 100 žádostí denně i níže,“ říká Petr Šíma, marketingový ředitel společnosti ACEMA.

Jak si vysvětlit tento kuriózní trend? Třeba tím, že krásné počasí vzbuzuje v lidech dobrou náladu a s ní z pravidla roste i chuť investovat do domácnosti. A nebo prostě tím, že lidé už dnes před horkem neutíkají na koupaliště, ale čím dál častěji do klimatizovaných místností s počítačem. Je přitom pozoruhodné, že touha utrácet se týká jen významnějších a dlouhodobějších investic. Vždyť internetové obchody nedávno hlásily, že v horku jim klesají tržby, zatímco za deště naopak stoupají.

Typická žádost o úvěr: v pondělí dopoledne, muž ve znamení berana

Studie společnosti ACEMA Credit odkryla i řadu dalších zajímavých souvislostí. Zatímco dlouhodobý průměr požadovaného úvěru je 450 000 Kč, přes prázdniny stoupl až na 586 000 Kč. Analytici dále zkoumali například četnost žádostí v závislosti na dnech v týdnu, denní době či dokonce znamení zvěrokruhu žadatele.

„Nejčastěji lidé žádají o úvěr v pondělí mezi 9-10 hodinou, žádosti posílají o něco častěji muži a nejfrekventovanější znamení je beran. To by v celku odpovídalo jeho charakteristice – horoskopy popisují muže ve znamení berana jako energického člověka plného inspirace a dobrých nápadů, který má touhu a motivaci se prosadit,“ směje se Petr Šíma.

Společnost ACEMA Credit si buduje pozici lídra nebankovního trhu již více než 15 let. V roce 2012 ještě více posílila vstupem zahraničního investora a dostala nový název ACEMA Credit Czech, a.s. S novou vizáží je spojená i výrazně pozitivní změna v oblasti služeb klientům. Společnost upravila své produkty tak, aby byly ještě přístupnější a atraktivnější pro daleko širší okruh žadatelů o úvěr.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

VZP: Včasná diagnostika je klíčová pro zpomalení demence

11:12 VZP: Včasná diagnostika je klíčová pro zpomalení demence

Alzheimerovou chorobou a jinými formami demence trpí stále více lidí. Vloni se tak léčilo více než 6…