Časopis Vojenské rozhledy získal cenu Bezpečnostní rady státu

12.06.2017 14:39 | Zprávy

V budově Úřadu vlády České republiky předána cena Bezpečnostní rady státu časopisu Vojenské rozhledy, který vydává Univerzita obrany. Časopis byl oceněn za významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky České republiky pro rok 2017 v hlavní kategorii za dlouholetou podporu rozvoje vědy, výzkumu a vzdělávání v oblasti vojenství a obranných a bezpečnostních studií. Cenu předal ministr obrany Martin Stropnický za přítomnosti členů Bezpečnostní rady státu a dalších pozvaných hostů.

Časopis Vojenské rozhledy získal cenu Bezpečnostní rady státu
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Vojenské rozhledy jsou recenzovaný neimpaktovaný teoretický časopis Ministerstva obrany. Jedná se o nejstarší a nejprestižnější český vojenský časopis, který byl založený v roce 1920.

Od poloviny roku 2013 je vydáván Univerzitou obrany, státní vojenskou vysokou školou s mnohaletou tradicí vědeckého bádání na poli obrany a bezpečnosti.

Jménem vydavatele za udělenou cenu poděkoval vedoucí Oddělení profesních a kariérových kurzů v Centru bezpečnostních a vojenskostrategických studií Univerzity obrany Vojtěch Němeček. Ten připomněl, že posláním časopisu při jeho vzniku byl rozvoj vědy a vzdělávání v tehdy nově konstituované československé armádě.

Za dva roky Vojenské rozhledy oslaví 100.výročí

O významu časopisu svědčí i fakt, že nezanikl ani po rozbití Československa v roce 1939 a do jeho prvního exilového čísla, jež vyšlo ve Velké Británii v březnu 1941, přispěli úvodníkem prezident Edvard Beneš a ministr národní obrany generál Sergěj Jan Ingr. „Až budeme za dva roky vydávat první číslo stého ročníku časopisu, bude to doklad, že jsme se nezpronevěřili poslání, které mu do vínku dali jeho zakladatelé,“ uvedl Vojtěch Němeček po převzetí ceny.

Časopis Vojenské rozhledy přináší nejnovější poznatky z oboru vojenské vědy, teorie a metodologie. Uveřejňuje původní vědecké práce ze všech oborů vojenství, edukační funkci plní články přehledového typu k vybraným aktuálním tématům. Zachována je celá téměř století trvající edice časopisu, která byla zdigitalizována a na stránce www.vojenskerozhledy.cz je zpřístupněna veřejnosti.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Hasiči v elektrárně Dukovany mají nový automobilový žebřík s dosahem 40 m

11:44 ČEZ: Hasiči v elektrárně Dukovany mají nový automobilový žebřík s dosahem 40 m

Flotila vozidel dukovanských hasičů se rozrostla o nový automobilový žebřík AZ 40, jehož rameno dosá…