Od 1. července začne vysílat Český rozhlas Střední Čechy

29.06.2024 7:14 | Tisková zpráva

Český rozhlas Region se od 1. července 2024 stává Českým rozhlasem Střední Čechy. Pro posluchače ze Středočeského kraje a Prahy se nic zásadního nemění. Regionální studio Českého rozhlasu bude i nadále přinášet českou muziku, nejnovější informace, zajímavosti a tipy ze Středočeského kraje.

Od 1. července začne vysílat Český rozhlas Střední Čechy
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Český rozhlas Region následuje další sesterské regionální stanice veřejnoprávního Českého rozhlasu, které mají ve svém názvu město nebo název regionu, ve kterém vysílají.

Český rozhlas Region vznikl již v roce 1963, nicméně ve stávající podobě funguje od roku 2002. Po 22 letech dochází ke změně názvu, ale oblíbení moderátoři a pořady zůstávají. „Touto změnou chceme Český rozhlas Střední Čechy profilovat jako zejména středočeskou rozhlasovou stanici a ukotvit tak svoji pozici v oblasti regionálního rozhlasového vysílání. Samozřejmostí zůstává také kvalitní regionální zpravodajství a publicistika,“ uvedl intendant regionálního vysílání Pavel Kozler.

Anketa

Kdyby Česká televize zítra zcela a bez náhrady zanikla a přestala vysílat, chyběla by vám?

2%
93%
hlasovalo: 21085 lidí

Denně se mohou posluchači Českého rozhlasu Střední Čechy těšit na stálice ve vysílání v podobě rozmanitých typů pořadů. Jedná se například o Humoriádu, Country dostavník, Alex a host, Hvězdné návraty, Pochoutkový rok nebo Vesele a zdravě. Těmi budou opět provázet známá česká jména, jako Naďa Konvalinková, Pavel Vítek, Kateřina Cajthamlová a další moderátorské osobnosti.

Kromě stálých pořadů vysílá regionální stanice také aktuální zprávy denně každou celou hodinu mezi 5:00 a 22:00 (ráno každých 30 minut) a publicistické speciály Středočeská setkání, K věci a Dnes v regionu. To nejzajímavější lze nalézt zároveň na webu ČRo Střední Čechy.

„Naším cílem je přiblížit posluchačům ve Středočeském kraji, že naše stanice je ta, která jim poskytne nejen zábavné a osvědčené pořady, ale také nejlepší informace o dění v kraji. Zároveň nás těší výsledky poslechovosti ukazující na rostoucí oblíbenost stanice během posledních let,“ doplnil ředitel stanice ČRo Střední Čechy Petr Sznapka.

Poslouchat stanici je možné denně 24 hodin na VKV, prostřednictvím DAB+, živě na internetu nebo v aplikaci mujRozhlas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Probační a mediační služba spustila elektronický monitoring v ověřovacím provozu v praxi

10:17 Ministerstvo spravedlnosti: Probační a mediační služba spustila elektronický monitoring v ověřovacím provozu v praxi

Podle stanoveného plánu spustila Probační a mediační služba dne 18. června 2024 Elektronický monitor…