Ústecký kraj: Aplikace ukáže turistům výskyt kůrovce v lesích v regionu

07.02.2022 10:57 | Tisková zpráva

Na krajském úřadě se konalo 2. jednání Kůrovcového kalamitního štábu Ústeckého kraje, tentokrát v online režimu. Jednání řídila první náměstkyně hejtmana Lubomíra Mejstříková a byla na něm představena pilotní mapová aplikace připravovaná Ústeckým krajem.

Ústecký kraj: Aplikace ukáže turistům výskyt kůrovce v lesích v regionu
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Aplikace bude poskytovat občanům i návštěvníkům regionu informace o možných omezeních v lesích z důvodů především kůrovcové kalamity. 

„Po otestování pilotní verze se předpokládá ze strany Ústeckého kraje oslovení a zapojení dalších vlastníků lesů do této aplikace tak, aby uživatelé aplikace měli co nejvíce informací o možných omezeních na co nejucelenějším území celého kraje,“ upřesnila účel tvorby aplikace Lubomíra Mejstříková, 1. náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje s gescí pro oblast životního prostředí.

V průběhu jednání byla ze strany členů a hostů kůrovcového kalamitního štábu prezentována data za rok 2021 a predikce pro rok 2022 týkající se vývoje a zpracování kůrovcem napadených porostů. Ze strany Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů byla představena prezentace na téma porovnání kontrolních a srovnávacích ploch v přírodní lesní oblasti Krušné hory 2013-2020.

Již na prvním jednání kůrovcového kalamitního štábu totiž ze stran některých členů zaznělo téma, které přímo navazuje na efektivitu včasného a účinného zpracování kůrovcové kalamity, tedy zajištění včasné a účinné obnovy lesů umělou i přirozenou cestou. Stěžejním faktorem pro úspěšnou obnovu lesů jsou podle vyjádření některých členů stavy zvěře a škody, které zvěř působí na přirozené i umělé obnově lesa.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj dokončil druhou část obchvatu města o osm měsíců dříve

20:48 Královéhradecký kraj dokončil druhou část obchvatu města o osm měsíců dříve

Královéhradecký kraj zahájil zkušební provoz druhé etapy obchvatu Opočna na Rychnovsku. Za nový 1,5 …