Zoo Ostrava se otevře v sobotu 21. září

20.09.2024 13:28 | Tisková zpráva

Ostravská zoologická zahrada po týdnu opět otevře své brány. V sobotu 21. září do ní už mohou zavítat návštěvníci. Pro seniory nad 60 let bude v rámci odloženého Dne pro seniory platit vstup zdarma, ostatní lidé svým vstupem podpoří zoo – vstupné je významnou složkou příjmů, které zajišťují provoz a údržbu celého areálu. Těšíme se na Vás!

Zoo Ostrava se otevře v sobotu 21. září
Foto: ZOO Ostrava
Popisek: Zoo Ostrava

Areál Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava je téměř uklizen a připraven se opět otevřít návštěvníkům. Stane se tak v sobotu 21. září. Hlavní trasa i většina bočních stezek bude přístupná, zavřená zůstane z ohledem na bezpečnost Cesta stínu a některé úseky, kde ještě leží vyvrácené stromy, které budou odstraněny v průběhu příštího týdne. Pozůstatky po vichřici uvidí lidé i na několika místech na hlavní návštěvnické cestě. Přístupná bude i expozice Mokřady, která byla kompletně pod vodou. V provozu budou i zoovláčky a safari expresy, stejně tak zoo shop, restaurace a všechna občerstvení. Lidé se mohou těšit i na komentovaná setkání u zvířat nebo se zúčastnit komentovaných prohlídek skleníkového areálu.

Odložený Den pro seniory

Speciální akce, která se měla uskutečnit minulou sobotu, proběhne v plném rozsahu tuto sobotu 21. Senioři nad 60 mohou využít vstupu do zoo zdarma, prokázat se musejí platným dokladem totožnosti. Kdo bude mít zájem, může se zúčastnit komentované prohlídky s průvodcem. Prohlídka začne v 10:00 hodin u vstupu do zoo a potrvá cca 2 hodiny.

Velké poděkování za podporu

Děkujeme všem za podporu a držíme palce těm, které velká voda zasáhla! Děkujeme dobrovolníkům i členům Kruhu přátel zoo, kteří nám pomohli s úklidem areálu. Pomoct přijeli i kolegové zahradníci ze Zoo Olomouc. Moc si pomoci vážíme! Děkujeme také všem, kteří nám vyjadřují podporu a nabízejí další pomoc! V tuto chvíli nám mohou všichni pomoci tím, že přijdou do zoo a koupí si vstupenku. Získané  finanční prostředky využijeme na zajištění chodu zoo, údržbu celého areálu, nutné opravy a rekonstrukce. Dovolujeme si upozornit, že prodej online vstupenek bude obnoven v pátek 20. září večer tak, aby byla dodržena jejich 14denní platnost.

Podzimní plody pro zoo

Lidé mohou pomoct například i svými přebytky ze zahrádek – zoo přijímá dýně, cukety a další plodiny. Tradičně také vyhlásila sběračskou soutěž Šípkový podzim. Pro zpestření jídelníčku řady zvířat je možné sbírat žaludy, šípky, jeřabiny, příp. plody arónie (temnoplodce).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Zlínský kraj převezme investorství výstavby obchvatu Zálešné

16:33 Zlínský kraj převezme investorství výstavby obchvatu Zálešné

Zlínský kraj se zavázal převzít odpovědnost za výstavbu přivaděče k D49. Kraj na základě dodatku dek…