Zda je sponzor VV Musil zadržený, to policie dosud nepotvrdila

27.11.2012 16:07 | Zprávy

Detektivové protikorupční policie zatkli v úterý několik osob kvůli krácení daní při prodeji pohonných hmot. Mezi zadrženými má být i významný sponzor Věcí veřejných Daniel Musil. Právě proto se k jeho jménu dnes na brífinku Věcí veřejných vyjádřil i stranický předseda Radek John. Jenže policie Musilovo jméno dosud nepotvrdila.

Zda je sponzor VV Musil zadržený, to policie dosud nepotvrdila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní zásah, ilustrační foto

Mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej pak k aféře řekl Českému rozhlasu, že policie zatím nikoho neobvinila.

„Od dnešního rána náš útvar provádí rozsáhlou realizaci, v rámci které jsme zadrželi celkem 15 osob. Zároveň jsme provedli několik domovních prohlídek. K identitě zadržených se v žádném případě nebudeme vyjadřovat,“ potvrdil ale realizaci detektivů Ibehej.

Předseda Věcí veřejných Radek John připustil, že jeho strana dostala vloni od Musila půl milionu korun, rozhodně ale odmítl, že by šlo o peníze z daňového úniku.

„Pan Musil dal straně 500 tisíc korun jako fyzická osoba. Nedostali jsme peníze od žádné firmy spojené s prodejem pohonných hmot. Každopádně sponzoring pana Musila byl v roce 2011, nebyl už v roce 2012. Ta kauza se tedy netýká Věcí veřejných,“ prohlásil John na dnešním brífinku.

 

 

 

 


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

zdražování dálniček

Pane Kolovratníku, ANO se ohrazuje téměř proti všemu, co dělá vláda. Zajímalo by mě ale, co si upřímně myslíte o zdražení dálničních známek, a jestli by se zdražovali i kdybyste byli v příští vládě? Podle této vlády se totiž mají zdražovat každý rok, ale to přeci ještě neznamená, že vy toto pravidel...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dezinformace, cíl práce ČT. Hlasování, které může otevřít dveře neziskovkám

4:45 Dezinformace, cíl práce ČT. Hlasování, které může otevřít dveře neziskovkám

Mají veřejnoprávní média aktivně vystupovat proti dezinformacím? Vládní návrh novely zákona o veřejn…