Budeme krást a nikdo do toho nebude kecat, zní sněmovnou

07.11.2012 11:24 | Zprávy

Podle Lubomíra Zaorálka nám zde premiér Nečas a jeho „ministr škrtů a zvyšování daní“, jak nazval Miroslava Kalouska, neustále vyprávějí bajku. Je to prý bajka o tom, jak jsme hýřili a žili si nad poměry. A proto museli přijít oni, dospělí, zodpovědní tatínkové, kteří nám vysvětlí, že se teď za trest musíme postit.

Budeme krást a nikdo do toho nebude kecat, zní sněmovnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek hříme sněmovnou

„Je to bajka o rozmařilém národě a asketických tatíncích, kteří jej vychovávají a říkají mu, že má být asketický,“ řekl Zaorálek.

Ale ten skvělý, dospělý, moralizující tatínek podle něj řídí ministerstvo, kde mu kdysi neblaze známý pan doktor Barták řídil finanční auditory. „Auditoři nejspou politicky nezávislí, kontroly jsou politicky ovlivňovány, je to snad nejdrsnější kritika evropského účetního dvora," řekl Zaorálek.

Vše ke středeční sněmovně ZDE

„Já už chápu všechny ty euroskeptiky, kterým se nechce poslouchat tahle škaredá slova,“ přiznal se Zaorálek. „Radši si tu budeme krást, ať nám do toho nikdo nekecá,“ uzavřel.   

„Tady se šustrují miliardy, které se zase budou hledat po hřbetech obyčejných lidí. Neumíte nic jiného, než hodit důsledky vaší politiky na bedra těch nejchudších,“ uzavřel své vystoupení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Popřála k vítězství. To stačilo. I Hrušínský šel vynadat Maláčové za Konečnou

22:30 Popřála k vítězství. To stačilo. I Hrušínský šel vynadat Maláčové za Konečnou

Zvolení bývalé ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové novou předsedkyní Sociální demokraci…