Bývalý šéf městské policie Kotrouš stráví za korupci šest let za mřížemi

29.11.2012 14:46 | Zprávy

Pražský městský soud dnes udělil bývalému šéfovi pražských strážníků Vladimíru Kotroušovi šestiletý trest vězení. Údajně si řekl o úplatek za to, že zajistí trvání smlouvy městské policie s autoservisem Jíša. Převzal podle soudce 350.000 korun. Soud ho nepravomocně uznal vinným z přijetí úplatku a pokusu o zneužití pravomoci úřední osoby. Zakázal mu také na deset let pracovat u policie nebo městské policie.

Bývalý šéf městské policie Kotrouš stráví za korupci šest let za mřížemi
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Bývalý šéf strážníků chtěl podle žalobců po Josefu Jíšovi, jehož opravna se starala o vozy městské policie od roku 2005, několik procent z objemu prostředků, které strážníkům za rok vyfakturovala. Částky požadoval za to, že zajistí trvání smlouvy mezi městskou policií a autoservisem. Chtěl tak podle státního zástupce získat nejméně 1,2 milionu korun.

Kotrouš údajně od Jíši převzal na dvou schůzkách nejdříve 200.000 a poté dalších 150.000 korun. Zbytek peněz nedostal, detektivové ho totiž loni 25. listopadu zadrželi v jeho služebním voze v okolí pražské Jižní spojky, úplatek měl prý přímo u sebe.

Částečně se k úplatkům přiznal

Muž se k přijetí 150.000 korun, s nimiž ho policie zadržela, přiznal. Přijetí úplatku odůvodnil tehdejší tíživou finanční situací. Popřel ale, že by si převzal i první částku ve výši 200.000. Uvedl také, že po Jíšovi nechtěl čtvrtletní platby. Snažil se ho však přesvědčit, že mu může zajistit delší smlouvu s městskou policií. Takovou pravomoc prý ale neměl. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Kývnete na nabídku ANO?

Kdybyste šel do koalice s ANO tak byste byl přeci nejen hejtman, ale koalice by měla přeci i víc mandátů, takže je to logické. I jinde se přeci ODS spojuje s ANO. Tak proč ne? A jak vlastně hodnotíte celkově váš výsledek ve volbách? Dřív tu ODS dominovala, nemyslíte, že kdybyste nekandidovali v koal...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Stát si udělá digitální experiment. Na občanech. „Poraďte si sami.“ V Senátu odsouzeno

17:05 Stát si udělá digitální experiment. Na občanech. „Poraďte si sami.“ V Senátu odsouzeno

Právo být offline. Jedno z hlavních témat, kterým se Jitka Chalánková věnovala v Senátu, se stalo té…