Dost bylo přátelení se s komunisty. Členka ČSSD vrátila stranickou legitimaci

07.12.2012 9:00 | Zprávy

Přestože sociální demokracie veřejně hlásí podporu komunistům a uzavírá s nimi koalice, ne všem jejím členům se to líbí. Jihočeskou buňku ČSSD kvůli tomuto přátelskému vztahu opustila jedna její členka, podnikatelka Veronika Ludvíková.

Dost bylo přátelení se s komunisty. Členka ČSSD vrátila stranickou legitimaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

Informaci přinesla páteční MF Dnes. "Je zcela proti mému přesvědčení sdílet názory a být součástí koalice s KSČM," cituje deník Ludvíkovou, která byla členkou finančního výboru města Tábor. Jihočeský hejtman Jiří Zimola ale chování Ludvíkové označuje za ojedinělé a trvá na tom, že jsou ostatní členové s koalicí v Jihočeském kraji spokojeni. "Nepřišel ani jeden e-mail ani od jednoho z více než tisíce členů ČSSD na jihu Čech, který by koalici kritizoval," tvrdí Zimola.

Po letošním vítězství komunistů ve dvou krajích uzavírala KSČM s velmi úspěšnou ČSSD koalice. Sociální demokraté se dokonce nechali slyšet, že by nebyli ani proti zrušení Bohumínského usnesení, kdyby se oběma stranám v budoucnu dařilo. Jejich dobré vztahy ale způsobily právě v Jihočeském kraji protesty a to ze strany studentů, protože komunisté dostali na starost resort školství.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Zůstanete v politice?

Pane Bartoši, nemyslíte, že jste se rozhodl unáhleně? Proč už nechcete být předsedou? Nebo to nechtějí jiní? Pokud je to tak, tak si neuvědomují, že strana stojí hlavně na vás. A co by mě taky dost zajímalo je, zda budete příští rok kandidovat do sněmovny?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Po projevu Ivana Trojana padlo ošklivé slovo ze 70. let

10:52 Po projevu Ivana Trojana padlo ošklivé slovo ze 70. let

Poučení z historie. Obrana nezávislé žurnalistiky a zastání se umělců na Slovensku. Chvála „otevřené…