Havlíček: Podvody hoteliérů proti opatřením? Nechceme nikoho šikanovat, ale...

17.12.2020 9:17 | Zprávy

My musíme pomoct trpícím. Je jednoduché ostřelovat vládu, ale kdyby rozpočet sestavoval někdo jiný, nevedl by si o mnoho lépe, zaznělo na tiskové konferenci, kde se před novináře postavili vicepremiér Karel Havlíček (za ANO), ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) a ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Havlíček také konstatoval, že nechce nikoho šikanovat, ale hoteliéři a provozovatelé horských chat by se měli mít na pozoru.

Havlíček: Podvody hoteliérů proti opatřením? Nechceme nikoho šikanovat, ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Havlíček, místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy

Ministr dopravy, ale také ministr průmyslu a obchodu, za hnutí ANO Karel Havlíček, spolu s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem (ČSSD) a ministrem zdravotnictví za hnutí ANO Janem Blatným, oznámili, že vláda bude Sněmovnu žádat o prodloužení nouzového stavu, protože epidemická situace se opět zhoršuje.

Oznámili také, že bude nadále pokračovat program covid-kultura, který je téměř vyčerpán a bude třeba na něj navázat. „My budeme hledat způsob, jak (umělcům) zajistit přežití,“ uvedl Zaorálek s tím, že základní záměr už vláda schválila. „Aby potom bylo koho oživovat. Proto jsem rád, že máme miliardu navíc,“ oznámil Zaorálek.

Ministr kultury také vyjádřil naději, že Sněmovna prodlouží nouzový stav.

Ministr Blatný zdůraznil, že Česko potřebuje nouzový stav i nadále. „Některá opatření lze udělat bez nouzového stavu, ale většina z nich, většinou ta nejdůležitější, lze celoplošně aplikovat jen za nouzového stavu,“ upozornil Blatný.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování II.

Děkuji za odpověď o párování I., Párování tedy neprobíhá jen na mimořádných schůzích jinak vždy. Bude hlasování o zvýšení koncesionářských Tv a rozhlas. poplatků, hlasování o zvyšování věku odchodu do důchodu na běžné schůzi, nebo mimořádné? Vy opravdu věříte, že stávající koaliční strany se budou c...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Budeme svědky představení.“ Zeman čeká výměny v čele ODS a lidovců. A zná jména

18:12 „Budeme svědky představení.“ Zeman čeká výměny v čele ODS a lidovců. A zná jména

Bývalý prezident Miloš Zeman označil výsledky krajských voleb jako jednoznačné referendum o vládě, p…