Janoušek zaplatil ženě, kterou srazil, téměř milion

08.12.2012 13:21 | Zprávy

Lobbista Roman Janoušek vyplatil odškodné ženě, kterou podle policie v březnu v opilosti srazil svým vozem a zranil. Výše odškodného činí asi 900 tisíc korun, píše v sobotu deník Blesk.

Janoušek zaplatil ženě, kterou srazil, téměř milion
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek odchází od výslechu, jehož pro opilost nebyl schopen

Na odškodnění se v listopadu domluvili právníci obou stran. Advokát ženy Josef Lžičař již dříve sdělil, že jde o trojnásobek bodového ohodnocení zranění, které vyčíslili lékaři. Pokud se případ dostane před soud, mohlo by vyplacení odškodného ovlivnit výši trestu.

Janoušek je podezřelý, že při jízdě v Praze 4 narazil do jiného vozu. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, Janoušek ji ale podle policie autem srazil a ujel. Policie mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu. Viní jej z úmyslného těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až desetileté vězení.

Nehoda se stále vyšetřuje, čeká se na výsledky znaleckých posudků z červnové rekonstrukce nehody i na posudek Janouška z oboru psychiatrie.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

důkazy

Máte nějaké důkazy pro vaše tvrzení, že za odvoláním Bartoše stojí tlak na premiéra ze strany některých členů ODS, které jste jmenoval, např. Skopečka, Stanjury atd.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vy, co máváte vlajkou Ukrajiny…“ Dusno po vpádu Izraele do Libanonu

8:13 „Vy, co máváte vlajkou Ukrajiny…“ Dusno po vpádu Izraele do Libanonu

„Omezená pozemní operace.“ Případně „pozemní vpád“. Tak západní média, například BBC nebo Sky News i…