Když budete zlobit, Babiš vám vypne web. Zákon o hazardu prý udělá z ministra financí regulérního cenzora

08.10.2015 22:49 | Zprávy

Publicista Jiří Leschtina upozornil na cenzorský paragraf, který ministr financí Andrej Babiš vpašoval do zákona o hazardních hrách. Nemusel by se za něj stydět ani kremelský pán Vladimir Putin. Babiš by prý měl dostat přes prsty.

Když budete zlobit, Babiš vám vypne web. Zákon o hazardu prý udělá z ministra financí regulérního cenzora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Ministerstvo financí vedené šéfem ANO Andrejem Babišem vpašovalo do zákona o hazardních hrách, projednávaném teď ve sněmovně, cenzorský paragraf, za který by se nemusel stydět ani Vladimir Putin. Jde o článek 82, který by měl ministerstvu poskytnout pravomoc blokovat jakékoliv internetové stránky, pokud usoudí, že obsahují některé nepovolené internetové hry,“ píše publicista na webu Svobodu médiím.cz.

I kdyby šlo v jádru o bohulibý záměr, může být snadno zneužit, protože právě ministerstvo Andreje Babiše bude rozhodovat o tom, co všechno je nepovolenou hrou. O něčem takovém by měly podle autora rozhodovat nezávislé soudy, a ne státní moc. Babišův ministerský plán je v rozporu se Základní listinou práv a svobod, která zapovídá stav, v němž stát rozhoduje o tom, co smíme a nesmíme vědět z nezávislých zdrojů.  

Celý text najdete zde

Premiér by teď měl mít plné ruce práce s vysvětlením tohoto nesmyslu a nakonec by Babiš měl dostat přes prsty od ostatních kolegů ve sněmovně, kteří by mu měli říci, že takto se s demokracií opravdu nezachází.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koho to Francouzi volili? Zchlazené nadšení. Bylo připomenuto, co Mélenchon všechno chce

22:40 Koho to Francouzi volili? Zchlazené nadšení. Bylo připomenuto, co Mélenchon všechno chce

Výsledky předčasných parlamentních voleb ve Francii vzbuzují na jedné straně oslavy porážky „krajní …