Kraj trestá úspěšnou soukromou nemocnici, zuří senátor Dryml

16.12.2012 14:26 | Zprávy

Senátor a ředitel Česko-německé horské nemocnice Krkonoše, s.r.o. Vladimír Dryml vyjadřuje údiv nad způsobem, jakým jsou vedeny nemocnice v Královéhradeckém kraji. V prohlášení zaslaném serveru ParlamentníListy.cz tvrdí, že krajské nemocnice dosud nemají uzavřeny smlouvy s pojišťovnami, což ohrožuje obyvatele kraje. Jedinou úspěšnou nemocnici pak krajští politici trestají

Kraj trestá úspěšnou soukromou nemocnici, zuří senátor Dryml
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

"Kraj hazarduje s dostupností zdravotní péče pro občany, když poskytuje milionové částky zadluženým nemocnicím v režimu veřejné služby z rozpočtu kraje a přitom neuměl uzavřít příslušné smlouvy, které by zajišťovaly dostupnost zdravotní péče pro občany kraje na příštích 5 let. Nemocnici ve Vrchlabí jako trest za dobré hospodaření a zajištění dostupnosti zdravotní péče pro občany Vrchlabska vyrovnávací platbu nechce poskytovat," poznamenává Dryml.

Senátor k tomu dodává, že Česko-německá horská nemocnice Krkonoše tyto smlouvy uzavřela 14. prosince na období pěti let, což je pro občany na Vrchlabsku dobrá zpráva. Kraj pod vedením politiků z řad ČSSD a KSČM ale zřejmě vidí situaci jinak. Radní nejen, že soukromou nemocnici trestají, ale zdá se, že s ním nepočítají v další zdravotní koncepci kraje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozdává z vašich daní, mluvit o tom odmítá. Výrobna mládežníků „na hraně zákona“

4:44 Rozdává z vašich daní, mluvit o tom odmítá. Výrobna mládežníků „na hraně zákona“

Kritizování kapitalismu, výchova mladých lidí do 30 let, aby zaváděli do praxe „nerůstové myšlenky“,…