Müllerová další vyhazovy na ministerstvu práce neplánuje

16.12.2012 19:01 | Zprávy

Po výběru nového ředitele odboru IT by měly skončit větší personální změny na ministerstvu práce a sociálních věcí. Podle slov ministryně Ludmily Müllerové prý už žádné další „čistky“ neplánuje.

Müllerová další vyhazovy na ministerstvu práce neplánuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ludmila Müllerová

„Nějaké změny nutné byly, i v souvislosti s odchodem prvního náměstka Šišky,“ připustila v rozhovoru pro Aktuálně.cz Ludmila Müllerová. Nedávno pak rezignoval šéf sociální správy Petr Poncar. Nešlo však o změnu ze strany ministryně.

„Neshodli jsme se sice na veřejné zakázce na nákup tiskáren, ale hlavním důvodem byly zejména neshody v personálních otázkách, kde měl pan ředitel trochu jiné představy,“ vysvětluje.

„Další personální změny v tuto chvíli ale nechystám - nebráním se jim, ale momentálně je neplánuji,“ ujišťuje Müllerová. Zřejmě tak bude na delší dobu poslední obměnou post ředitele IT odboru.

Ministryní práce a sociálních věcí je Müllerová od 16. listopadu. Nastoupila po Jaromíru Drábkovi, který jí „odkázal“ například sKarty. Původně pro něj pracovala jako poradkyně. „S panem ministrem jsme komunikovali a musím otevřeně říci, že jsem mu některé věci ohledně pana náměstka Šišky říkala. On mi pouze odpověděl, že o tom ví - to bylo vše,“ říká.

U bývalého náměstka Vladimíra Šišky totiž nebyla s prací úplně spokojená. „Faktem je, že mě překvapil způsob, jakým pan Šiška - protože pan ministr nechával mnohé záležitosti na něm - úřad vedl. Nehodlal totiž akceptovat mnoho věcí souvisejících s během státního úřadu,“ kritizuje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozdává z vašich daní, mluvit o tom odmítá. Výrobna mládežníků „na hraně zákona“

4:44 Rozdává z vašich daní, mluvit o tom odmítá. Výrobna mládežníků „na hraně zákona“

Kritizování kapitalismu, výchova mladých lidí do 30 let, aby zaváděli do praxe „nerůstové myšlenky“,…