Nezvládnete to, vzkazuje ODS Paroubek

06.11.2012 21:40 | Zprávy

Bývalý premiér a exšéf ČSSD Jiří Paroubek nedává občanským demokratům velké šance na přežití. Poukazuje na to, že je to strana se silným mocenským smyslem, který jí škodí. Zároveň podle něj není možné, aby začala ze dne na den pracovat efektivně. Nová krize by tak podle Paroubka měla přijtí během několika týdnů.

Nezvládnete to, vzkazuje ODS Paroubek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

"Ta může být útesem, o nějž se loď Nečasovy vlády konečně rozbije. ODS je strana s výjimečně vyvinutým mocenským smyslem. V osobách Pospíšila a Kuby má hned dva legitimní presumptivní premiéry. Oba tito pánové to mohou s vládou dopatlat až do konce volebního období pokud se dohodnou s tzv. rebely. Ti se už jinak na žádné kandidátce ODS pro mimořádné sněmovní volby neobjeví," píše Paroubek v otevřeném dopise. Opozice by podle něj také neměla nic uspěchat a radši by měla vyčkávat. V momentě, kdy by neshody u občanských demokratů zapříčinily nové volby do sněmovny, by opozice podle Paroubka měla počkat do doby, než bude vyřešena otázka rozpočtu.

"Kdyby nicméně přece jen ODS a její vláda složily v nejbližších dnech zbraně a otevřely cestu k mimořádným volbám do sněmovny, odpovědná opozice by neměla předčasně ukončit funkční období této sněmovny, dokud nebude schválen státní rozpočet. Senát tuto roli sněmovny, podle české ústavy, sehrát nemůže. Většina sněmovny by v takovém případě měla schválit v listopadu a v prosinci návrh zákona o státním rozpočtu. A že to nebude snadné rozhodnutí, to musí být každému jasné," dodává bývalý šéf ČSSD.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Popřála k vítězství. To stačilo. I Hrušínský šel vynadat Maláčové za Konečnou

22:30 Popřála k vítězství. To stačilo. I Hrušínský šel vynadat Maláčové za Konečnou

Zvolení bývalé ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové novou předsedkyní Sociální demokraci…