ODS ostře: Neposíláte děti do školy, přijdete o dávky

03.03.2012 19:18 | Zprávy

Občanští demokraté se na své ideové konferenci v Olomouci v sobotu mimo jiné shodli na tom, že rodičům, kteří neposílají své děti do školy, by neměly být vypláceny sociální dávky. Zároveň by také rádi zúžili samotný okruh rodičů, kteří budou pobírat příspěvky na děti.

ODS ostře: Neposíláte děti do školy, přijdete o dávky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Malí Romové v Poschlé

"Nebudeme tolerovat skryté záškoláctví, kdy některé rodiny neposílají děti do školy a vystavují jim neopodstatněné omluvenky. Pro rodiče pobírající dávky v hmotné nouzi zavedeme povinnost předložit škole řádnou omluvenku od lékaře," píše se podle agentury Mediafax v materiálu s názvem Program ODS.

V praxi by to občanští demokraté řešili jednoduše - když se v rámci pololetí budou žákovi absence výrazně načítat, bude rodičům pozastaveno vyplácení rodičovského příspěvku a dávek v hmotné nouzi, a to až na šest měsíců.

Méně těch, kteří rodičovské příspěvky pobírají

Zároveň chce ODS omezit okruh rodičů, kteří pobírání přídavky na děti. Udělat by to chtěli pomocí snížení limitu příjmu rodin podle životního minima. Rodinám totiž prý chtějí ulehčit na daních.

Kromě toho počítá Program ODS například s možností exekuovat dávky notorickým neplatičům. "Dnes dochází k tomu, že se mnozí schovávají za sociální dávky a nepodléhají exekucím ve správních sankcích. V takových případech jim zůstane jen existenční minimum, je možné uvažovat o exekuovatelnosti dalších sociálních dávek," zní konkrétní znění návrhu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lipavský. Hrdina? Určitě ne. Spíš zrádce. Žantovský si vzal ministra na paškál

7:55 Lipavský. Hrdina? Určitě ne. Spíš zrádce. Žantovský si vzal ministra na paškál

TÝDEN V MÉDIÍCH K vnitropolitické události tohoto týdne, vyhazovu Pirátské strany z vlády, se nejvýs…