Poslanci se sejdou nad prvním čtením rozpočtu

28.11.2012 6:28 | Zprávy

Poslanecká sněmovna se dnes dopoledne sejde při prvním čtení návrhu státního rozpočtu na příští rok. Poslanci mají schvalovat základní parametry rozpočtu, jako jsou jeho příjmy, výdaje a schodek. Schodek má klesnout proti letošku na rovných sto miliard. Téměř celý schodek chce vláda pokrýt vydáním státních dluhopisů.

Poslanci se sejdou nad prvním čtením rozpočtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vládní balíček reforem byl přijat sněmovnou

Vláda předložila Sněmovně návrh rozpočtu už koncem září. Poslanci jí ho ale na žádost ministra financí Miroslava Kalouska vrátili k přepracování, protože nebyl postaven na platných zákonech. Vláda proto poslancům předložila nový návrh.

Pokud poslanci dnes v prvním čtení základní rozměry rozpočtu schválí, dostanou ho k projednání sněmovní výbory. Zabývat se budou rozpočty jednotlivých kapitol. Závěrečné hlasování o rozpočtu se má uskutečnit od středy 19. prosince.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Kývnete na nabídku ANO?

Kdybyste šel do koalice s ANO tak byste byl přeci nejen hejtman, ale koalice by měla přeci i víc mandátů, takže je to logické. I jinde se přeci ODS spojuje s ANO. Tak proč ne? A jak vlastně hodnotíte celkově váš výsledek ve volbách? Dřív tu ODS dominovala, nemyslíte, že kdybyste nekandidovali v koal...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Chorvatska plní svou povinnost. Země Ukrajině vojensky nepomůže

22:50 Prezident Chorvatska plní svou povinnost. Země Ukrajině vojensky nepomůže

Prezident Chorvatské republiky Zoran Milanović nepovolil účast chorvatských vojenských sil na pomoci…