Prezident se rozpovídal o tragédii, kterou způsobili Špidla, Gross a Paroubek

16.12.2012 11:57 | Zprávy

V nedělní Partii na TV Prima Family usedl tentokrát za stolek vyhlášený šachista, prezident republiky Václav Klaus. Jako bývalý ministr financí se vyjádřil i k otázkám české ekonomiky, kde podle něj řešíme problémy, které jsme měli řešit už dávno.

Prezident se rozpovídal o tragédii, kterou způsobili Špidla, Gross a Paroubek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus podepisoval svou novou knihu Zápisky z nových cest. Podle autora je lepší, obsahuje víc fotografií

Vláda nedávno začala mluvit o prorůstových opatřeních, například investicích do vzdělání, což prezidenta spíše pobavilo. „Nás trápí krátkodobý a střednědobý útlum poptávky. A pokud někdo chce tento krátkodobý problém léčit investicí do vzdělání, která se projeví za dvacet let, tak si myslím, že to ničemu nepomůže,“ obává se prezident. Jiná opatření, která by podpořila například průmysl, by však podle něj mohla pomoci.

Hlavním problémem však dnes je řešení státního dluhu, který se však podle něj měl řešit úplně jindy. „Řekněme si jasně, že dneska škrtáme to, co měla škrtnout Špidlova, Grossova a Paroubkova vláda. To byla naprostá tragédie a potáhne se to s námi ještě dlouho,“ varoval prezident.

Navíc podle něj toto škrtání rozhodně není tak drastické, jak se říká. „My i při tom škrtání i příští rok ten dluh navýšíme o sto miliard. Ať si každý s kalkulačkou spočítá, kolik je to na jednoho obyvatele. Takže my žádné pořádné škrty neděláme,“ upozornil prezident. A přidal i návod: „Já bych začal škrtat uvnitř. V těch různých šuplíčcích toho rozpočtu by se určitě ušetřit dalo,“ domnívá se.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozdává z vašich daní, mluvit o tom odmítá. Výrobna mládežníků „na hraně zákona“

4:44 Rozdává z vašich daní, mluvit o tom odmítá. Výrobna mládežníků „na hraně zákona“

Kritizování kapitalismu, výchova mladých lidí do 30 let, aby zaváděli do praxe „nerůstové myšlenky“,…