Vždy pomáháme tam, kde je potřeba, a proto do Íránu posíláme humanitární pomoc, uvedl Hamáček

17.04.2019 15:35 | Zprávy

Na konci března zasáhly Írán ničivé povodně, ten proto začátkem března požádal prostřednictvím Evropského koordinačního centra pro mimořádné události o humanitární pomoc státy Evropské unie. Írán nejvíce potřeboval hlavně materiál pro postižené obyvatelstvo a techniku pro likvidaci následků povodní. Česká republika vyhověla a Íránu pomoc posílá. To ocenil i ministr vnitra Jan Hamáček.

Vždy pomáháme tam, kde je potřeba, a proto do Íránu posíláme humanitární pomoc, uvedl Hamáček
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček po zvolení předsedou ČSSD

Pro pomoc Íránu uvolnilo Ministerstvo zahraničních věcí finanční prostředky z rezervy na humanitární pomoc ve výši pěti milionů korun. 
 
„Česká republika vždycky pomáhala a pomáhat bude!  Írán byl zasažen devastujícími povodněmi a požádal o humanitární pomoc státy světa. Požadavek se týkal hlavně materiálu pro pomoc obyvatelstvu a techniku pro likvidaci následků. Do Íránu proto pošleme 16 palet materiálu. Celkem 16 ks elektrocentrál, 16 ks kalových čerpadel, 480 přikrývek, 96 spacích pytlů s vložkou a 16 stanů. Držím palce, aby vše zvládli,“ napsal Hamáček.
 
 
Materiál, který bude na místo dopraven armádním letadlem CASA, je rozpočítán tak, aby byl maximálně využit jeho prostor. Na letišti v Teheránu bude čekat vedoucí zastupitelského úřadu v Íránu Svatopluk Čumba, který pomůže s předáním pomoci Íránskému Společenství Červeného Půlměsíce.
 
„Díky mezinárodní pomoci lidé opět získají důstojné podmínky pro život,“ dodal Hamáček. 
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové pokročili. Ale nejen vojensky. Jaroslav Štefec rozebral do hloubky

4:44 Rusové pokročili. Ale nejen vojensky. Jaroslav Štefec rozebral do hloubky

Že by NATO bránilo západ Ukrajiny? „Osobně to považuji za naprostý nesmysl,“ říká bezpečnostní exper…