Břetislav Olšer: Varnsdorfská demonstrace se změnila v lidovou pouť s pivem a buřty

25.09.2011 20:54 | Zprávy

Ústřední nefachčenko a manipulátor v sobě nezapřel podvodníka přes cokoli. Jím svolávané demonstrace, už po osmé, se v jeho rodném městě Varnsdorfu změnily v pohodový happening a svatováclavskou lidovou pouť.

Břetislav Olšer: Varnsdorfská demonstrace se změnila v lidovou pouť s pivem a buřty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod DSSS ve Varnsdorfu

Krásné počasí přálo též hostům zahrádek u restaurací, kde sedělo nejvíc lidí. Tristní stav. Tyranizování občanů se změnilo v parádní víkend, jako by ani nikdy nebylo. Kdo za to může...?

Kolik protestujících bylo z Varnasdorfu, kdo přijel z jiných měst se jen povyrazit? Udělat si nezvyklý víkend, vyfotografovat si šluknovskou atrakci nebo zásah policistů? Ti, kteří se do restaurací nedostali, si totiž mohli v pohotově postaveném stánku koupit pivo za lidové ceny a buřty. Jako vždy; za totality i za sametu - pivo a klobásy. Hry, ženy a víno... Do toho Kohoutovo vypouštění balonků...

Na místě bylo kolem 300 lidí, včetně policistů v uniformách i v civilu a také členů antikonfliktního týmu. Dobrý byznys měli prodejci bílých triček s nápisem "Z našich daní žijete a ještě nás bijete!". Místo pouťových střelnic byli připraveni též policisté, kteří občas předvedli pro rozptýlení přihlížejících pravý kuklácký zásah s donucovacími prostředky i psy.

Spíš by to chtělo nekompromisní fackovače jako Kalousek nebo Macek, co umí dávat výchovné záhlavce. Makarenko by se divil. Věděl bych o několika zastuzených puberťácích, co by jim řádná facka na sále sedla jak ulitá, v rámci lidové moudrosti: "Pokud si chcete celý den udržet dobrou náladu, musíte obejmout minimálně osm lidí... nebo alespoň jednomu dát přes držku..."

Dobrou náladu zejména mladých lidí podpořili rovněž zástupci iniciativy „Nenávist není řešení" uspořádali dětský den s kulturním programem, jehož součástí bylo například loutkové divadlo nebo vystoupení romských kapel. Program se odehrál nejprve u ubytovny v ulici T.G.M., poté se vystupující přesunuli k ubytovně s honosným názvem Hotel Sport, v nichž pseudopodnikatelé vydělávají desetitisíce měsíčně na rodinách v holobytech.

Napřed ovšem odkoupili dům, majetek obce, za směšnou částku, aniž by cokoli do jeho oprav investovali, nastěhovali do nich chudé rodiny, které neměly jinou možnost. Obec pak za ně platila nájem... Rodiny bez vzdělání a tak šance na práci slouží podvodníkům, co z nich tímto způsobem doslova sdírají kůži. To jsou ti hlavní, kdo odpovídá za bordel v českých romských ghettech, přestože se v nich hledá už dlouho odpověď na dvě nejdůležitější otázky: "Kdo vymyslel práci? A jak to, že ho za to ostatní nezabili...?"

Průvod Kohoutovců se zformoval na náměstí, kde stála malá skupinka jediných soudných aktivistů racionálního hnutí „Nenávist není řešení". Jeden z nich dostal prostor od Kohouta milostivě a "demokraticky" prostor, aby řekl, že občané jsou zoufalí, jelikož se nechají vést usvědčeným podvodníkem ze zvláštní školy Lukášem Kohoutem. Odvážný řečník naletěl; setkal se jen s nesouhlasným bučením davu za to, že jim kazil náladu pravdou.

Žádná demokracie. Tím si chtěl jen narcis Kohout ve své bohorovné ješitnosti potvrdit svoji převahu převlékače kabátů. Jednou žaluje za rasismus vůči cikánům gadžu u soudu v Ostravě, vzápětí jako nefachčenko a Ferdyš Pištora svolává hromy blesky na nepracující Romy. Dvousethlavý dav "zlatých dětí" pak přesto notně prořídl a následně se vydal na turistickou vložku k německému přechodu Grossschönau.

Chyběly jen svazácké častušky. Ale hlavně, že je tady kamera ČT. To je přece to, oč tu každému exhibicionistovi běží, zvláště, když se večer v hospodě u televize můžou bojovníci za svá ega ukájet, jak se podle nich točí svět. O kom také romská advokátka Klára Samková-Veselá napsala knížku: "Falešný asistent na křídlech parlamentu..."?

Za křiku rozverných hesel „Češi pojďte s námi" poté zamířili směrem k varnsdorfské ubytovně Sport, kde, co čert nechtěl, bydleli jen Češi, byť poněkud snědší a bez turistické posedlosti. Kolemjdoucí a lidé posedávající na zahrádkách místních restaurací si průvod pouze fotografovali. Kohoutovci se před ubytovnou zastavili pouze na deset minut a za skandování hesel „Chceme vaše dávky", se zase odebrali zpět na náměstí. Na místo dorazila už jen hrstka nejvěrnějších a především místní a přespolní teenageři.

Lukáš Kohout předvedl také v rámci atraktivního show své předvolební kampaně na místo starosty atraktivní kousek, kdy reklamní motorovou pilou přeřízl nohy u starostovy židle. Na závěr sdělil poloprázdnému náměstí, že příští týden bude svolávat demonstraci do Prahy, kde chce dopravit hromady hnoje...

Inu, happening, který bude trošku smrdět, stejně jako Kohoutovy vynalézavé finanční úniky a role neplatiče nájemného... A něco o mně... http://bretislav-olser.enface.cz/?s=kom-objektivita-britske-listy

Psáno pro blog idnes.cz. Publikováno se souhlasem autora.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svetozár Plesník: Ethnoaul otevřel své brány jako součást 5. World Nomad Games

12:21 Svetozár Plesník: Ethnoaul otevřel své brány jako součást 5. World Nomad Games

Od 7. do 13. září se v etnoaulu „Universe of Nomads“ konají 5. světové nomádské hry, které nabízejí …