Nářez od F. R. Čecha: Trenýrkáři, červenokartáři, sluníčkáři. Oni nám měli nařezat prdel ve volbách, a ne potom chodit a protestovat. Absurdní!

27.12.2018 4:45 | Zprávy

CO NÁM DAL ROK 2018 „Národ rozdělují trenýrkáři, červenokartáři a sluníčkáři,“ říká známý hudebník, malíř a dnes už bývalý politik František Ringo Čech. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz zhodnotil nejdůležitější události na české politické scéně v roce 2018, promluvil o médiích a pochválil prezidenta Zemana. Nešetřil Emanuela Macrona ani Angelu Merkelovou a zmínil i aroganci Rady Evropy a otevření Pandořiny skříňky v souvislosti s migranty.

Nářez od F. R. Čecha: Trenýrkáři, červenokartáři, sluníčkáři. Oni nám měli nařezat prdel ve volbách, a ne potom chodit a protestovat. Absurdní!
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech v pořadu Horké téma

Máme tady konec roku 2018, který byl na české politické scéně poměrně „pestrý“. Konaly se prezidentské volby, volby do senátu i komunální volby a vznikla nám také nová vláda. Jak jste s výsledky jednotlivých voleb spokojený? A jak vnímáte to, že téměř třicet let po revoluci tady máme vládu, která se „opírá“ o komunisty? Mají v tomto směru pravdu ti, kteří tvrdí, že se „vracíme“ zpátky?

Chtěl bych říct, že ten „pestrý“ rok pro mě byl velmi důležitý, protože Miloš Zeman se stal znovu prezidentem. A jak správně řekl, nebudeme více bojovat. Já se s ním ztotožňuji. Pro mne Milošovo vítězství znamená konec zájmu o naši politickou scénu. Myslím tím aktivního zájmu, jinak to samozřejmě sleduji. Že se vláda opírá o komunisty, to je mi úplně jedno. Komunisti jsou řádná parlamentní strana. Můžeme si o nich myslet, co chceme.  Prostě jsou tady, byli zvoleni, mají své poslance….

Jinak mě nejvíc uspokojily volby komunální. My máme na Jílovišti dobrého starostu a zvolili jsme si ho znovu. Ty komunální volby jsou výborné v tom, že jsou průhledné a lidi vědí, co a koho volí. Nejsou zmanipulované tak jako ta parta, která dostává ty červené trenýrky a červené karty a má povinnou demonstrační docházku. Odškrtává se seznam a kdo nepřijde, musí být řádně omluven. Víte, lidi se nemění, historie kráčí vpřed a opakují se chyby z minulosti.

Tento rok se snad více než jindy mluvilo o tom, že je česká společnost rozdělená. Asi nejvíc to bylo vidět právě při prezidenských volbách. Někteří lidé z rozdělení společnosti viní premiéra Babiše a prezidenta Zemana. Ale je to skutečně tak? Kdo podle Vás opravdu český národ rozděluje?

Rozdělují ho trenýrkáři, červenokartáři a sluníčkáři. Mně přijde naprosto absurdní, že oni protestují proti vítězům voleb. Oni nám měli nařezat prdel ve volbách, a ne potom chodit a protestovat. To přece není demokratický přístup. Já jsem také Klause nevolil a když byl zvolený prezidentem, tak jsem se podrobil, přijal jsem ho za prezidenta, a nakonec jsem byl spokojený. Čili, společnost rozdělují oni. To máte stejné jako s brexitem. Prostě vyhráli příznivci brexitu. A ti, co prohráli, tak se s tím nemohou smířit. Furt otravují a obtěžují společnost, místo aby prostě řekli – ano, je to tak a tak, budeme se všichni snažit, aby Anglie byla zase na výsluní.

Hodně se mluvilo také o nezávislosti českých médií. V této souvislosti připomeňme reportáž Slonkové a Kubíka, ve které promluvil Andrej Babiš mladší. Někteří ji označovali za výbornou investigativní práci, další ale poukazovali, že toto už je „přes čáru“. Jak to vidíte vy? A obecně, jak hodnotíte úroveň českých médií?

Slonková, Kubík a tato jejich reportáž, to je jedna z největších sprosťáren, jaké jsem v poslední době viděl. To je honba za každou cenu, aby byli v čele. To je taková hanba, jet za nemocným synem premiéra, obtěžovat ho, ovlivňovat ho, chtít nějaké skandální zprávy. Já si myslím, že buď jsou to lidi psychicky narušení, nebo je tam někdo poslal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Michal Kortyš byl položen dotaz

Nevymlouváte se jen?

Dobrý den, pane Kortyši. Tvrdíte, jak pracujete v terénu, a proto se tak málo účastníte schůzí senátu. Proč ale už odmítáte sdělit, co v tom terénu děláte? Není to jen výmluva? Protože jestli se senát schází jen tak málo, tak proč si ten jeden až dva dny v měsíci neuděláte na schůzi čas, když je to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Orgáni, Koudelkové, čučkaři... Vidlák si je vychutnal. S přehledem

10:45 Orgáni, Koudelkové, čučkaři... Vidlák si je vychutnal. S přehledem

VIDLÁKŮV TÝDEN Slušný občan s policií nekolaboruje. Toho názoru je moravský bloger, aktivista a země…