Cheb: Zastupitelstvo schválilo protihlukovou vyhlášku

01.03.2015 7:32 | Zprávy

O svátcích a nedělích bude od dubna zakázáno vykonávání hlučných činností, které mohou rušit okolí.

Cheb: Zastupitelstvo schválilo protihlukovou vyhlášku
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Chebské zastupitelstvo schválilo na svém včerejším zasedání obecně závaznou vyhlášku o omezení hlučných činností. O nedělích a svátcích tak bude zakázáno vykonávat některé práce, které jsou ve vyhlášce vyjmenovány. Nebudou se smět používat například sekačky na trávu, křovinořezy, cirkulárky, vrtačky nebo pneumatická kladiva. Omezení se tedy týká i stavebních prací, které mohou hlukem obtěžovat.

„Cílem takzvané protihluková vyhlášky je zajištění klidu o svátcích a nedělích. Občané by v těchto dnech neměli používat hlučné stroje, které mohou ostatní rušit. Jedná se hlavně o otevřené prostory, ale i byty, například v panelácích. Neděle a svátky by měly být dny odpočinku. V některých českých městech už podobné vyhlášky platí,“ uvedl chebský místostarosta Pavel Hojda. „Město dlouhodobě řeší řadu stížností na obtěžování hlukem ve dnech volna. Problémy jsou především v nových vilových čtvrtích. Ve starší zástavbě se lidé většinou roky znají, takže se vždycky nějak domluví,“ dodal starosta Petr Navrátil.

Jak již bylo uvedeno, omezení se dotkne i stavebníků, včetně těch, kteří dělají na městských zakázkách. Už při jejich zadávání chce proto město upozorňovat na skutečnost, že v neděli a o svátcích se hlučné práce dělat nesmí. Rovněž technické služby Chetes budou muset ve dnech klidu například přestat sekat trávu. Omezení se naopak netýká pořádání kulturních a sportovních akcí, byť i při nich může být občas hlučněji.

Nová vyhláška, jejíž porušení bude posuzováno jako přestupek, vstoupí v účinnost na začátku dubna. Plné znění vyhlášky najdete zde.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cheb.cz

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …