Historické město Cheb?

02.03.2015 20:17 | Zprávy

Městskou památkovou rezervaci navštívila hodnotící komise. Ta určí, zda Cheb obdrží titul Historické město.

Historické město Cheb?
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Po vítězství v krajském kole soutěže Cena za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a památkových zón za rok 2014 postupuje město Cheb do celostátního kola, kde se utká s ostatními krajskými vítězi – městská část Praha 1, Prachatice, Boskovice, Jičín, Lomnice nad Popelkou, Nový Jičín, Olomouc, Litomyšl, Klatovy, Kutná Hora, Kadaň, Polná a Holešov.

V pondělí 2. března navštívila město Cheb hodnotící komise složená ze zástupců ministerstva pro místní rozvoj, ministerstva kultury a Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. Po úvodním jednání s představiteli města si členové komise prohlédli Městskou památkovou rezervaci Cheb. Navštívili mimo jiné Chebský hrad, Dominikánský klášter, chebskou knihovnu, Kulturní centrum Svoboda nebo Hradní dvůr.

Výsledky soutěže budou vyhlášeny na slavnostním setkání na Pražském hradě dne 17. dubna 2015, kde zástupci města převezmou ocenění a finanční částku sto tisíc korun za vítězství v kraji a možná i v republice… 

Památka roku 2014

Město Cheb postoupilo do celostátního kola vyhodnocení soutěže o cenu za nejlepší projekt a realizaci obnovy nemovité kulturní památky, budovy nebo souboru staveb - Památka roku 2014 v kategorii menších oprav. Do soutěže byl přihlášen historický Schirndingerův dům na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu.

Tak držme palce!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …