Komise Rady města Vsetína zahájily svoji činnost

02.03.2015 10:44 | Zprávy

Poradním a iniciativním orgánem Rady města Vsetína jsou komise města, které řeší úkoly zadané radou města. Nově byli do komisí nominovaní jak zástupci jednotlivých politických stran, tak i odborníci na danou problematiku. Mezi prvními komisemi, které začaly pracovat, byla komise kulturní, zdravotní a sociální a komise sportovní a cestovního ruchu, jejichž hlavním úkolem je podat Radě města Vsetína návrh na přidělení finančních prostředků neziskovým organizacím.

Komise Rady města Vsetína zahájily svoji činnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Neziskové organizace odevzdávaly podklady pro přidělování dotací podle pravidel stanovených na podzim roku 2014, dle těchto pravidel komise v současné době postupují. Komise jsou obsazeny novými členy, kteří již nyní vznášejí dotazy ke konkrétním žádostem pro přidělení dotací. S těmito podněty pracujeme a budou sloužit jako podkladový materiál pro nastavení pravidel v dalších letech,“ uvedla Simona Hlaváčová, místostarostka města Vsetína. V prvním únorovém týdnu začali pracovat již členové Komise zdravotní a sociální, Komise sportovní a pro cestovní ruch a Komise pro kulturu. „Komise předkládají radě města návrh na rozdělení finančních prostředků pro neziskové organizace, protože právě ty jsou na začátku roku ve velké nejistotě. Pokud tyto organizace neví, jakou částku od města Vsetína obdrží, nemohou si naplánovat svou další činnost,“ uvedla dále místostarostka Hlaváčová a dodala: „Zejména v sociální oblasti by mohli být dokonce ohroženi někteří poskytovatelé služeb natolik, že by si museli půjčovat finanční prostředky. Tomu jsme chtěli předejít. Proto komise začaly pracovat v poměrně krátkém čase po svém jmenování.“

Město Vsetín spolufinancuje sociální služby, které ve městě nabízejí poskytovatelé neziskového sektoru. Komise zdravotní a sociální se proto zabývá financováním sociálních služeb. Projednává návrhy na dotace pro poskytovatele sociálních služeb nebo ostatních sociálních aktivit. Vyjadřuje se k návrhu komunitního plánu sociálních služeb, dále projednává návrhy na změny pravidel pro přidělování bytů zvláštního určení, kterými jsou byty pro seniory a zdravotně postižené občany.

Komise se vyjadřuje i k pořadníku pro přidělování těchto bytů. Podílí se na tvorbě a přípravě zdravotního plánu a vyjadřuje se k ostatním zásadním otázkám, které se dotýkají sociální oblasti. Komise zdravotní a sociální má osm členů. Jejím předsedou je Jiří Růžička, jednatelkou komise je Alena Beková a členy jsou Soňa Zelíková, Tomáš Husa, David Jurečka, Taťána Valentová Nersesjan, Alena Hoffmanová, Daniel Bělov a Vladimír Vaculín. V současné době se komise zabývá návrhy na dofinancování sociálních služeb pro letošní rok. 

Komise sportovní a pro cestovní ruch má jedenáct členů. Předsedou komise je Robert Teleky a jednatelem Ondřej Sláma. Členové jsou zástupci sportovních oddílů a organizací a cestovního ruchu. Jsou jimi Bohdan Kašpar, Radek Fojtík, Roman Kalabus, Pavel Nesvadba, Mojmír Komnacký, Jiří Homolka, Stanislav Pavelec, Marek Chytka, Vilém Kumbár a Robert Procházka. Komise řeší aktuálně vyhodnocení nominací na ocenění nejlepších sportovců a také návrh na rozdělení dotací v oblasti sportu.

Komise pro kulturu má devět členů, předsedou je Jiří Kašpar, jednatelkou komise je Květuše Nepožitková a členové pak Dušan Trličík, Hana Škarpová, Klára Obručová, Rudolf Danajovič, Ivana Kašparová, Helena Gajdušková, Petr Filgas a František Novotný. Komise navrhuje radě města osobnosti na Cenu města Vsetína, na cenu Zlínského kraje PRO AMICIS MUSAE, vyjadřuje se k dramaturgickému plánu a plánu výstav Domu kultury Vsetín. Dále podává návrhy na rozdělení dotací pro neziskové organizace v oblasti kultury a podílí se na tvorbě kulturní koncepce města.    

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …