Ostrava: Primátor přijal partnerskou delegaci

24.05.2017 16:02 | Zprávy

Primátor Tomáš Macura společně s náměstky Ivetou Vozňákovou a Zbyňkem Pražákem přijal v pondělí 22. května odpoledne delegaci partnerského města Katowice v čele s primátorem Marcinem Krupou. Obě města řeší například revitalizaci ploch po těžkém průmyslu a v tomto směru si vyměňují zkušenosti.

Ostrava: Primátor přijal partnerskou delegaci
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Těší mě, že spolupráce našich měst je dlouholetá. Počtem let vstupuje do dospělosti,“ řekl primátor Tomáš Macura. Návštěva předznamenala Česko-polské dny,

Řeč se stočila i na katovickou koncertní halu. „Závidíme vám vaši koncertní halu. Chystáme se vypsat architektonickou soutěž pro koncertní halu v Ostravě, která by sloužila Janáčkově filharmonii a hledali jsme inspiraci hlavně u vás,“ potvrdil Tomáš Macura.

„Naše koncertní hala je z akustické stránky považována za nejlepší na světě. Naši architekti navštívili moderní koncertní haly ve světě a pečlivě je mapovali. Poté vyrobili model v měřítku 1:100 a specializovaná japonská firma pečlivě ladila akustiku,“ líčil primátor Katowic Marcin Krupa. Dokonalá akustika přinesla velký zájem návštěvníků, takže většina koncertů vážné hudby se nyní musí v Katowicích konat dvakrát po sobě, aby se dostalo na všechny milovníky hudby. A to i přesto, že kapacita haly je 800 míst.

Polská delegace poté navštívila v kostele sv. Václava výstavu, která je součástí oslav 750. výročí první písemné zmínky o Ostravě, a výstavu Ostrava nevídaná v Ostravském muzeu. Část hostů z Katowic si večer vyslechla zahajovací koncert Janáčkova máje.

Součástí Česko-polských dnů je sportovní turnaj zaměstnanců úřadů obou měst, který se uskuteční ve čtvrtek 25. května. Hrát se bude fotbal a volejbal. Následuje cyklistický přejezd z Katowic do Ostravy, a to v sobotu 27. května. Do programu je zařazen i festival pohádek a výtvarná soutěž na téma 750. výročí zmínky o Ostravě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

11:17 Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, p…