Plzeň: Samička hrošíka dostala jméno Adélka

14.02.2015 17:19 | Zprávy

Samičku hrošíka liberijského, jejíž narození 22. listopadu minulého roku se pro plzeňskou zoologickou zahradu stalo historickým okamžikem, pokřtili první náměstek primátora Martin Baxa a umělecký šéf projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 Petr Forman. „Jedná se již o šesté mládě, která budu v plzeňské zahradě křtít,“ řekl náměstek Martin Baxa a vyjmenoval všechna předchozí zvířata včetně jejich jmen.

Plzeň: Samička hrošíka dostala jméno Adélka
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Hrošík dostal jméno Adélka a oba kmotři ji obdarovali salátem a mrkví, její nejoblíbenější potravou. Věnovali pozornost také samici Monice, kterou nakrmili granulemi a salátem.

Podle ošetřovatelů Adélka v současné době váží 15 kilogramů a přibírá každým dnem. Ráda si hraje a plave v bazénu. Malá samička je prvním mládětem svého druhu, které se v Plzni podařilo odchovat. Zůstane zde přibližně dva roky, než se přesune do jiné zoologické zahrady.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Slavíme i v ulicích města – Náchod 770 & Fotoklub Náchod 100

7:31 Náchod: Slavíme i v ulicích města – Náchod 770 & Fotoklub Náchod 100

Na celkem osmnácti zastaveních jsou připraveny výstavní panely s historickými fotografiemi a dalšími…