Prokop (ANO): Míra arogance Zdeňka Hřiba dosáhla neúnosné úrovně

12.08.2024 11:10 | Monitoring

Komentář k aktuálním informacím o zvyšující se ceně opravy Barrandovského mostu.

Prokop (ANO): Míra arogance Zdeňka Hřiba dosáhla neúnosné úrovně
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

Míra neprofesionality a arogance Zdeňka Hřiba dosáhla neúnosné úrovně. Kromě nekonečně prodlužované doby opravy a nulové koordinace souběžných uzavírek se nyní dozvídáme o zcela nejzávažnějším pochybení. Bez jakékoliv konzultace s radou nebo zastupitelstvem hlavního města přistoupil Zdeněk Hřib k naprosto nekontrolovanému navyšování původní ceny zakázky, kterou společnost Porr vysoutěžila za 594,5 milionu korun bez DPH. Poté, co byl vyčerpán zákonem stanovený 30% limit na vícepráce, pokračuje se ve zvyšování nákladů zcela netransparentně. V tichosti a bez jakékoliv veřejné soutěže se již rozdalo více než 75 milionů korun v rámci jednacích řízení bez uveřejnění - na dodávku UHPC betonu a na horolezecké práce.

Pokud se Zdeněk Hřib obával veřejné obhajoby zvýšené ceny oprav Barrandovského mostu, nedokážu si představit, jak se nyní vypořádá s vysvětlováním další zpackané soutěže. Na prvním zasedání pražského zastupitelstva v září budeme s kolegy z hnutí ANO nekompromisní. Požadujeme nejen odpovědi, ale i převzetí odpovědnosti za tento netransparentní postup. Nyní nám nezbývá než doufat, že Zdeněk Hřib v souvislosti s opravou Barrandovského mostu neskrývá ještě další nepříjemná „esa“ v rukávu.

Ondřej Prokop

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Trojský kůň Viktor Orbán

10:02 Kolář (TOP 09): Trojský kůň Viktor Orbán

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Viktoru Orbánovi.