Česká pošta: Životní krok na přítiscích

03.09.2022 10:59 | Tisková zpráva

Ve středu 7. září uvede Česká pošta do prodeje novou výplatní písmenovou poštovní známku s kupóny pro přítisky Svatební „B“.

Česká pošta: Životní krok na přítiscích
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Barbora Adamusová pro svůj výtvarný návrh ceniny vybrala motiv slavobrány tvořené růžovými a modrými květy, za níž se klikatí cesta k horizontu. Známkový komplet obsahuje 7 známek a 8 kupónů s motivem kytice barevných růží. Zbývajících 6 kupónů tvoří kompaktní celek s velkým grafickým motivem – puget s prstýnky v popředí. Část nákladu bude vytištěna s prázdnými kupóny, na něž budou dodatečně zhotovovány přítisky dle přání zákazníka.

známka

Nominále známky je zastoupeno písmenem „B“, které odpovídá ceně za vnitrostátní obyčejné psaní – standard do 50 g v ekonomickém režimu dodání dle ceníku základních poštovních služeb v aktuálním znění – ke dni vydání 19 Kč. Známky s kupóny pro přítisky vytiskla Tiskárna Hradištko, s. r. o. metodou plnobarevného ofsetu nákladem 91 000 kusů.

Zájemci o vlastní motiv na kupóny pro přítisky si jej mohou objednat na webových stránkách České pošty ZDE, nebo osobně na pracovišti známek s přítiskem ve dvoraně Hlavní pošty v Jindřišské ulici v Praze.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

16:14 ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

Asi každý řeší otázku, jak ušetřit za energie. Zastavte se za námi do Zákaznického centra a my vám v…