Technické vzdělávání pomáhá popularizovat i legendární stavebnice Merkur

01.11.2015 10:30 | Zprávy

Pilotní ročník soutěže týmů žáků, studentů a zástupců výrobních firem T-PROFI v regionech se uskutečnil v Českých Budějovicích.

Technické vzdělávání pomáhá popularizovat i legendární stavebnice Merkur
Foto: CzechInvest
Popisek: Technické vzdělávání pomáhá popularizovat i legendární stavebnice Merkur

Jak dát dohromady žáky a studenty s výrobními firmami a podpořit technické vzdělávání? Odpověď je jednoduchá, stačí čtyři stavebnice Merkur a jedna soutěž talentů T-PROFI.

Cílem soutěžního klání, které se uskutečnilo 22. října 2015, bylo ukázat mladé talenty z regionu zástupcům firem a interaktivně je propojit v rámci hry. Úkol pro čtyři týmy, které vždy tvořili žáci a studenti a také garanti z výrobních firem, byl jednoduchý: v časovém limitu postavit a zprovoznit funkční lanovku ze stavebnice Merkur. Splnit nesnadný úkol se povedlo všem týmům a porota nakonec udělila dvě třetí místa. Na těch skončily týmy Robert BOSCH spol. s r. o. a KOVOSVIT MAS, a. s. Druhé místo obsadilo družstvo JIHOSTROJ a. s. a z prvenství se radovali žáci a studenti týmu MOTOR JIKOV Group a. s., kteří postoupili i do národního kola. Akce je skvělým příkladem toho, jak může vypadat podpora technického vzdělávání již od útlého věku, a že nalákat děti na technicky zaměřené obory lze i zábavnou formou.

Soutěž organizovala Jihočeská společnost pro rozvoj lidských zdrojů, o.p.s. spolu s Jihočeskou hospodářskou komorou ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR. Akci zaštítil hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola a primátor Města České Budějovice Jiří Svoboda. Agentura CzechInvest byla partnerem soutěže a její zástupkyně zasedla i v hodnotící komisi, která posuzovala soutěžní týmy a hodnotila jejich výsledky.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Aktuálně:

Zdá se mi to, nebo se ODS tak zalekla toho, že byste se spojil s ANO, že vám je údajně nabízeno být ministrem? A ještě k celé té kolizi ve vládě. Vy už jste řekl, že jste na premiéra žádný tlak nevyvíjel, ale jak si vysvětlit, že Fiala najednou tak otočil? Nemyslíte, že by bylo na místě to vysvětlit...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pražské služby: Nešvar v Praze. Lidé vyhazují velké tlakové lahve do černých popelnic

22:28 Pražské služby: Nešvar v Praze. Lidé vyhazují velké tlakové lahve do černých popelnic

V Praze se rozmohl takový nešvar. Lidé vyhazují velké tlakové lahve do černých popelnic na směsný ko…