A je to tu. Rozzuřená ČSSD vyhlásila válku Babišovým médiím

21.10.2016 17:24 | Zprávy

Sociální demokraté zuří. Ani trochu se jim nelíbí, že média patřící do mediálního impéria ministra financí Andreje Babiše (ANO) rozvíjejí spekulace o tom, že premiér Bohuslav Sobotka, předseda Sněmovny Jan Hamáček a předseda Senátu Milan Štěch (všichni tři ČSSD) podepsali uklidňující prohlášení směrem k Číně v naději, že od čínských komunistů získají nějaký ten groš na předvolební kampaň.

A je to tu. Rozzuřená ČSSD vyhlásila válku Babišovým médiím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

„ČSSD zásadně odmítá lživé informace a snahy propojit financování sociální demokracie s čínskými investory. Dezinformace šíří média, která jsou ve vlastnictví předsedy hnutí ANO Andreje Babiše a jejichž cílem je trvalé poškozování a dehonestování politických soupeřů ANO. ČSSD vede zcela transparentní hospodaření. Naše financování, včetně darů, je veřejně dohledatelné a o našich sponzorech se mohl při několika posledních volbách přesvědčit každý občan a volič. Na webových stránkách ČSSD jsou od roku 2011 přístupné i kompletní výroční finanční zprávy strany,“ hájí se v prohlášení nejsilnější vládní strana.

Celá prohlášení najdete zde

K tématu se sluší dodat, že myšlenku možného vztahu mezi ujištěním českých politiků o skvělých vztazích s Čínou a čínskými financemi pro ČSSD, otevřel novinářský matador a komentátor Českého rozhlasu ve středečních Událostech, komentářích České televize.

Sociální demokraté trvají na tom, že jsou demokratickou stranou, která jedná transparentně a k témuž se snaží dovést i hnutí ANO, když prosazuje novelu zákona o střetu zájmů. Tato novela má napříště nastavit jasná pravidla podnikání členů vlády a jednání ministrů, kteří vlastní různá vlivná média.

„Očekáváme, že média a novináři, kteří tyto dezinformace šířili, svá tvrzení doloží, nebo se veřejně omluví, tedy budou postupovat tak, jak je ve vyspělých demokraciích obvyklé,“ uzavřela své prohlášení ČSSD.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karel Janeček pro PL: Vystraš, rozděl a panuj, o to jde. Hrozí i horší věci než vymření

4:45 Karel Janeček pro PL: Vystraš, rozděl a panuj, o to jde. Hrozí i horší věci než vymření

Strategie dnešních elit včetně Fialovy vlády na ovládnutí lidí? „V současnosti podle mého názoru pla…