Fišera končí v čele ústecké ČSSD, zřejmě kvůli debaklu v krajských volbách

29.11.2012 16:29 | Zprávy

Arno Fišera, předseda sociálních demokratů v Ústeckém kraji, oznámil rezignaci na svou funkci. Už v minulosti ho k odstoupení vyzval předseda strany Bohuslav Sobotka a šéf poslanců Jeroným Tejc, zejména kvůli debaklu strany v krajských volbách na severu Čech.

Fišera končí v čele ústecké ČSSD, zřejmě kvůli debaklu v krajských volbách
Foto: zdn.cz
Popisek: Šéf ústecké ČSSD Arno Fišera

 

"V sobotu už nebudu předsedou," potvrdil pro server iDnes.cz Fišera, nicméně důvody svého rozhodnutí neuvedl.

Fišerovy spolupracovníky jeho razantní krok zřejmě zaskočil. "Netušili jsme to, nic nebylo avizováno. Neznám jeho důvody, nevím, do jakého rozpoložení se dostal, ani co ho k tomu vedlo. Proto to nemohu více komentovat," uvedl Jaroslav Foldyna, bývalý krajský předseda ČSSD.

O místo bude usilovat Foldyna

Zájemci o vedení krajské ČSSD už se jen hrnou. Jedním z nich je právě Foldyna. "Budu usilovat o funkci předsedy. Ale funkci přijmu jen po konsenzu okresních organizací," prohlásil.

Krajské volby v tomto kraji nedopadly pro ČSSD příliš šťastně. Oproti roku 2008 ztratili sociální demokraté více než polovinu voličů a v zastupitelstvu tak přišli o devět křesel. Původně však Fišera avizoval, že rezignovat nehodlá. I přes neúspěch ve volbách se ČSSD nakonec dohodla spolu s KSČM na nové krajské koalici a v radě jí bude patřit celkem pět křesel.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

zdražování dálniček

Pane Kolovratníku, ANO se ohrazuje téměř proti všemu, co dělá vláda. Zajímalo by mě ale, co si upřímně myslíte o zdražení dálničních známek, a jestli by se zdražovali i kdybyste byli v příští vládě? Podle této vlády se totiž mají zdražovat každý rok, ale to přeci ještě neznamená, že vy toto pravidel...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Stát si udělá digitální experiment. Na občanech. „Poraďte si sami.“ V Senátu odsouzeno

17:05 Stát si udělá digitální experiment. Na občanech. „Poraďte si sami.“ V Senátu odsouzeno

Právo být offline. Jedno z hlavních témat, kterým se Jitka Chalánková věnovala v Senátu, se stalo té…