Koho na Hrad? láme si řada poslanců stále hlavu

05.11.2012 6:11 | Zprávy

I když se přímá prezidentská volba blíží a sběr podpisů pro potencionální prezidentské kandidáty finišuje, poslanci si většinou s podpisem dávají na čas. Jedni tvrdí, že si nemůžou vybrat, jiní nechtějí nikoho podporovat vůbec. Pár z nich má ale své favority jisté.

Koho na Hrad? láme si řada poslanců stále hlavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sousoší nad bránou Pražského hradu

"Chci volit politickou osobnost, co má jasnou historii. A takovou je mezi kandidáty Miloš Zeman," řekl serveru Týden.cz například místopředseda VV Tomáš Jarolím. Poslanci za LIDEM Karolíny Peake se zase dohodli, že si každý bude moci podpořit takového kandidáta, jakého bude chtít. "Hovořili jsme o tom na ideové komisi. Řekli jsme si, že když je to přímá volba, tak to necháme přímé i mezi poslanci. Nechceme jednotného kandidáta. Každý z nás řekne, jak se k tomu sám jako občan postaví," řekla šéfka strany. To Vít Bárta očekává, že Věci veřejné podpoří jednotně jen jednoho kandidáta.

"Debata právě probíhá, není uzavřená. Budeme o věci jednat na výkonné radě a poslaneckém klubu," řekl s tím, že on už má jasno v tom, koho bude volit. Stejně jako jeho bývalá stranická kolegyně Karolína Peake ale neupřesnil, o jakého kandidáta jde.

Poslanec Jaroslav Škárka jasno zatím nemá a podle svých slov vůbec netuší, koho si vybere. Víc zklamaná než nerozhodná je naopak poslankyně za stranu LIDEM Dagmar Navrátilová. "Doufám, že se do voleb přihlásí ještě nějaký kandidát. Pokud by to byl člověk, který by mě oslovil, tak bych se nebránila ani tomu, abych mu jako poslankyně podepsala petici," dodala. Kandidáta si už ale přesto alespoň jednoho vybrala, s podpisem ale stále vyčkává.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To tu ještě nebylo. Trump zpátky tam, kde málem přišel o život. S významnou návštěvou

9:25 To tu ještě nebylo. Trump zpátky tam, kde málem přišel o život. S významnou návštěvou

„Celý svět nás respektoval, a teď se nám smějí,“ řekl Donald Trump na shromáždění v Butleru, symboli…