Rathův další dopis z vězení: Dvojí metr

25.11.2012 22:25 | Zprávy

Poslanec David Rath se opět ozývá z vazby. Jmenuje příklady, kde je jasné, že se měří dvojím metrem. Lidé obvinění z mnohem těžších zločinů totiž prý nejsou zadrženi tak jako on.

Rathův další dopis z vězení: Dvojí metr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Do sněmovny přijel David Rath z litoměřické vazební věznice

„Žijeme v zemi, kde se spravedlivě soudí? Ve vězení sedí nebezpeční lidé? Stačí si prohlédnout noviny z nedávné doby,“ píše Rath a uvádí jako příklad různé titulky. „Brutální násilník doma,“ začíná výčet.

„Na Rumbursku, podle Práva ze dne 2. listopadu, patnáctkrát trestaný recidivista s nožem v ruce brutálně znásilnil ženu. Soudce neshledal důvody jej poslat do vazby. Mnoho lidí násilníka zná jako velmi nebezpečnou osobu. Státní zástupce i soudce to nechává klidnými,“ píše se v Rathově dopise.

Dále zadržený poslanec píše třeba o obchodu s drogami. „Každý si tyto případy může srovnat s jinými, kde orgány postupují velice tvrdě, ačkoli žádné nebezpečí pro nikoho nehrozí. Jednoho by mohlo napadnout něco o dvojím metru,“ poznamenal poslanec.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Kývnete na nabídku ANO?

Kdybyste šel do koalice s ANO tak byste byl přeci nejen hejtman, ale koalice by měla přeci i víc mandátů, takže je to logické. I jinde se přeci ODS spojuje s ANO. Tak proč ne? A jak vlastně hodnotíte celkově váš výsledek ve volbách? Dřív tu ODS dominovala, nemyslíte, že kdybyste nekandidovali v koal...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi, připravte si peněženky. EU omezí plynové kotle. Nové řešení stojí násobně víc

4:44 Češi, připravte si peněženky. EU omezí plynové kotle. Nové řešení stojí násobně víc

Už za několik let zřejmě Česko čeká revoluce ve vytápění. Pokud vejde v platnost chystaná unijní leg…