Senátor se vypořádal s Drábkovou politikou: Pohrdání lidmi, fašizace

29.11.2012 9:34 | Zprávy

Křík proti rozhodnutí Ústavního soudu, které zrušilo veřejnou službu, podle senátora Jaroslava Doubravy jen potvrdilo neblahý trend poslední doby- primitivní rozlišování lidí a vyčleňování některých z nich, což prý vede přímo k fašizaci státu.

Senátor se vypořádal s Drábkovou politikou: Pohrdání lidmi, fašizace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Doubrava

„Nejen Drábek (dnes naštěstí již ne-ministr) neuměl skrýt svou averzi proti tomu, že si někdo dovolí nepracovat, být nezaměstnaný. Z jeho projevů nebylo možné vypozorovat, že by si uvědomil, že lidé se nestávají nezaměstnanými ze své vůle, ale jsou vyhozeni z práce,“ poznamenal Doubrava pro ParlamentníListy.cz.

Exministr a lidé jemu podobní prý kladli rovnítko mezi nezaměstnané a „občany druhé kategorie“. Lidem bez práce bylo vtloukáno do hlavy, že jsou neschopní a měli by se stydět. A kultura opovržení vůči nezaměstnaným stále přitvrzovala.

Celý článek ZDE

Trestání za to, že se občan stal nezaměstnaným, je podle Doubravy signálem fašizace. „Nezaměstnaní prostě patří do trestních praporů, měli by se ráno v sedm hlásit a ukazovat, že mají umyté nohy a uši,“ rozčiluje se senátor. I Ústavní soud prý varoval před podobnými tendencemi.

„Nelze opominout podobnost mezi výkonem veřejné služby a výkonem trestu obecně prospěšných prací, v jejímž důsledku se v očích veřejnosti stírají rozdíly mezi oběma instituty. O tom svědčí zejména, že druh a rozsah vykonávaných prací jsou obdobné, že zpravidla jsou totožní i „dohlížitelé“ na jejich řádný výkon, a že v obou případech dochází k tomuto výkonu bez nároku na odměnu,“ ocitoval Doubrava vyjádření předsedy Rychetského.

Normální nezaměstnaný, a takových je prý 97 ze 100, považuje nezaměstnanost za osobní tragédii. Jen Drábek a jemu podobní si prý myslí, že nezaměstnaní pohrdají prací. Realita je úplně jiná.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

zdražování dálniček

Pane Kolovratníku, ANO se ohrazuje téměř proti všemu, co dělá vláda. Zajímalo by mě ale, co si upřímně myslíte o zdražení dálničních známek, a jestli by se zdražovali i kdybyste byli v příští vládě? Podle této vlády se totiž mají zdražovat každý rok, ale to přeci ještě neznamená, že vy toto pravidel...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Stát si udělá digitální experiment. Na občanech. „Poraďte si sami.“ V Senátu odsouzeno

17:05 Stát si udělá digitální experiment. Na občanech. „Poraďte si sami.“ V Senátu odsouzeno

Právo být offline. Jedno z hlavních témat, kterým se Jitka Chalánková věnovala v Senátu, se stalo té…