Boj o Lipavského. Zní tvrdá slova: Zaměnitelný. Mohl by dělat i zástupce šéfa samoobsluhy

28.09.2024 7:41 | Komentář

TÝDEN V MÉDIÍCH Piráti se ukázali jako mimořádní političtí amatéři a nepomohla jim ani poslušnost a věrnost velení v Bruselu. O jejich ministra zahraničí Jana Lipavského se však přetahují všechny vládní strany. „On ovšem nehájí naše zájmy, ale zájmy Evropské unie. A je poslušným poskokem, který v těchto dnech nosil tašku panu prezidentovi generálu Pavlovi. Lipavský je obyčejná zaměnitelná postava, která by mohla dělat úplně stejně zástupce vedoucího velké samoobsluhy anebo učitele občanské nauky na základní škole,“ říká pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Boj o Lipavského. Zní tvrdá slova: Zaměnitelný. Mohl by dělat i zástupce šéfa samoobsluhy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Jan Lipavský

Sluší se zahájit aktuální dnešní Týden v médiích připomínkou skutečnosti, že právě dnes slaví své 80. narozeniny prezident Miloš Zeman. „Neslaví je nijak bombasticky, sezval zhruba 200 osobností. Jednak osobních přátel, jednak lidí i z evropské politiky. Měl by tam být polský prezident Duda, slovenský prezident Pellegrini a další. V Hluboké nad Vltavou se odehraje i podle pozvánky dosti neformální oslava. Píše se v ní, že dress code je neformální, tak to nebude připomínat žádné oficiality. To je úměrné tomu, jak Miloš Zeman celý svůj politický život působil. Je to sympatické, že u tohoto stylu zůstal i v tomhle jubilejním okamžiku, i když se samozřejmě úplně oficialitám nevyhne,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Má to svůj program, svoje členění, akcenty. „Jistě tam budou vyslovovány nějaké proslovy a jistě tam mnoho lidí ze zahraničí přijede prezentovat svoji náklonnost a úctu k oslavenci. Já bych chtěl dodat jen to, že jsem velice zvědav, jak o této události budou referovat naše mainstreamová média, zejména taková typu Seznam zprávy, Forum24, Aktuálně.cz a podobně. Jsou tradičními kritiky a nepřáteli Miloše Zemana. To přátelství či nepřátelství je vzájemné. On také Miloš Zeman na svém druhém inauguračním projevu dobře ukázal, co si o tomto typu novinářů myslí, a způsobil tím docela hezkou hysterii, když paní Němcová, následována dnes uvězněným Dominikem Ferim, vystřelila z Vladislavského sálu v okamžiku, kdy si prezident podával novináře z firmy Economia pana Bakaly,“ připomíná mediální analytik.

Strategický komunikátor Foltýn cukl, když měl jít komunikovat

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Hroník

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Nálepkování + Ukrajina

To jste si všiml až teď, že vláda nálepkuje a uráží všechny, kdo se vysloví proti její politice a dělá vše, aby potlačila možnost, aby lidé mohli vyjádřit své názory, které se vládě nehodí a nelíbí? A k té Ukrajině. Upřímně je mi ji líto. Tak dlouho bojuje, spousta lidí zemřelo a výsledek je, že by ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Už za proklínaného socialismu byl ministr zahraničí, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 28.09.2024 9:18:40
obvykle bývalý diplomat s úrovní, znalostí několika řečí, schopností konverzovat, vystupovat přiměřeně, chovat se s noblesou, mít kontakty, vztahy s ostatními a umět věci řešit. Dnes stačí znalost angličtiny hovorově, vzdělání, které musí mít každá sekretářka a nosička kávy v průměrné firmě, schopnost trefit na americkou ambasádu a tam umět nepřetržitě kývat hlavou, jak ty umělé krávy za zadním oknem škodovek v osmdesátkách, vypadalo to příšerně, skoro jak Lipavský v reálu. Trochu málo, ale taková je doba. Povrchní, poplatná, vulgární (dát na budku), zlodějská, servilní, lokajská, odpudivá. A tahle vláda je toho živé vtělení a pirát Lipavský její vlajkovou lodí. Nikdo toho rozbředlého eunucha v zahraničí nebere vážně, vládo vzbuďte se konečně!

|  12 |  0

Další články z rubriky

„To tu ještě nebylo.“ Svědectví Petra Bystroně po projevu Orbána v EP

14:20 „To tu ještě nebylo.“ Svědectví Petra Bystroně po projevu Orbána v EP

Petr Bystroň, europoslanec za německou stranu Alternativa pro Německo (AfD), se s ParlamentnímiListy…