Zastupitelé v Libereckém kraji dnes zvolí jako poslední radu

27.11.2012 6:06 | Zprávy

Zastupitelé v Libereckém kraji dnes zvolí nového hejtmana a krajskou radu. Kraj je poslední v zemi, který ještě nové vedení nemá, to na Vysočině se dnes sejde krajské zastupitelstvo už podruhé, aby jednalo o obsazení výborů a komisí.

Zastupitelé v Libereckém kraji dnes zvolí jako poslední radu
Foto: martinputa.cz
Popisek: Martin Půta, starosta Hrádku nad Nisou

V Libereckém kraji se na koalici dohodli vítězní Starostové pro Liberecký kraj se Změnou pro Liberecký kraj, která skončila třetí. Dohromady mají těsnou většinu 23 mandátů. Hejtmanem by měl být lídr Starostů Martin Půta.

Krajská protikorupční komise

Volby v Libereckém kraji vyhráli Starostové a získali 13 křesel, Změna skončila třetí a stejně jako druzí komunisté má deset mandátů. ČSSD se umístila čtvrtá se sedmi mandáty a ODS má pět zastupitelů. Krajská rada bude devítičlenná, Starostové budou mít pět zástupců včetně hejtmana, Změna čtyři. Statutární náměstkyní má být Zuzana Kocumová ze Změny, lídr kandidátky Jan Korytář v radě vůbec nezasedne. Povede krajskou protikorupční komisi.

Protikorupční opatření na krajském úřadě i v krajských příspěvkových a obchodních společnostech jsou také hlavním bodem koaliční smlouvy. Podle ní by měl kraj zveřejňovat ucelenou dokumentaci ke všem zakázkám a řízením a také veškeré smlouvy a faktury, a to i zpětně. Obě strany chtějí navíc do 28. února 2013 předložit ucelený návrh protikorupční strategie.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

zdražování dálniček

Pane Kolovratníku, ANO se ohrazuje téměř proti všemu, co dělá vláda. Zajímalo by mě ale, co si upřímně myslíte o zdražení dálničních známek, a jestli by se zdražovali i kdybyste byli v příští vládě? Podle této vlády se totiž mají zdražovat každý rok, ale to přeci ještě neznamená, že vy toto pravidel...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Chorvatska plní svou povinnost. Země Ukrajině vojensky nepomůže

22:50 Prezident Chorvatska plní svou povinnost. Země Ukrajině vojensky nepomůže

Prezident Chorvatské republiky Zoran Milanović nepovolil účast chorvatských vojenských sil na pomoci…