Bohumín: Nejrychlejší vyběhl na vrchol Penzionu ve věži za 37 vteřin

03.03.2015 17:35 | Zprávy

Přesně 187 schodů muselo pokořit 140 závodníků, kteří se zúčastnili jubilejního ročníku Běhu do schodů v Penzionu ve věži v Bohumíně. Ten se na proskleném schodišti penzionu běžel v pondělí 2. března už podesáté. Nejlepším běžcům trval sprint do nejvyššího osmého patra bývalého vodojemu necelých 40 vteřin. Do schodů letos vyběhlo 41 žen a 99 mužů.

Bohumín: Nejrychlejší vyběhl na vrchol Penzionu ve věži za 37 vteřin
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Nejrychlejším běžcem závodu se stal vysokoškolák Ondřej Plhoň (20 let) z Bohumína s časem 37,99 vteřiny. Vylepšil si tak loňský vítězný čas téměř o jednu vteřinu. “Na vítězství jsem si letos moc nevěřil. Nijak speciálně jsem netrénoval a i když jsem si byl v posledním měsíci schody asi třikrát vyběhnout, tak jsem měl vždy čas kolem 43 vteřin a pocit, že několik pater museli přistavět, uvedl bezprostředně po závodu obhájce loňského absolutního vítězství Ondřej Plhoň. Dodal, že na trase jsou dva těžké úseky, šesté a sedmé patro, kdy se mění výška schodů.

Nejúspěšnější závodnicí byla letos Eliška Bolcarovičová (16 ) z bohumínského gymnázia. Ta schodiště dobyla za 49,06 vteřiny. Nejstarším účastníkem závodu se stal Jaroslav Gaman (80) z Havířova, který schodiště dobyl za 1 minutu a 22 vteřin. Závod si nenechal ujít už podeváté ani nejstarší bohumínský běžec Miloslav Šuster (79) z Bohumína-Záblatí. Ten na vrchol věže vyběhl za 1 minutu a 34 vteřin. Polepšil si čas z loňského roku o jednu vteřinu. Nejstarší závodnicí se stala jeho manželka Hildegarda (69), která prosklené schodiště zvládla v čase 1 minuty a 18 vteřin. Byla také o dvě vteřiny rychlejší než vloni.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-bohumin.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …