Brno: Pisárecký tunel se otevře v sobotu

27.02.2015 19:15 | Zprávy

Brněnští řidiči mají důvod k radosti. Provoz v Pisáreckém tunelu, který byl od 9. ledna letošního roku uzavřen, se obnoví již tuto sobotu v 16 hodin. Ve čtvrtek 26. února zde proběhly poslední testy bezpečnostních opatření.

Brno: Pisárecký tunel se otevře v sobotu
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Za poslední dva měsíce jsme tunel po technologické stránce kompletně modernizovali,“ říká Jan Rýdl, vedoucí oddělení komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR. „V tomto momentu zde vrcholí komplexní testy. V sobotu, jakmile to bude možné, znovu zahájíme provoz. Jsem rád, že se všechny práce stihly včas,“ dodává.

Cílem oprav byla především modernizace bezpečnostních systémů. „Byl vyměněn hardware i software a bylo zajištěno nové napojení na centrální dispečink,“ vypočítává plukovník Petr Oháňka z Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje. „Bezpečnostní systém se tak konečně dostal na úroveň hodnou roku 2015.“

V rámci testů si hasiči měli za úkol poradit s modelovou situací, kdy v tunelu dojde k požáru vozidla. V takové situaci řidiči stačí požár oznámit pomocí tlačítkového spouštěče, automatický systém se pak o vše postará a včas informuje také samotné hasiče, kteří mohou zasáhnout.

„Chtěla bych poděkovat především všem řidičům, protože uzavírka byla zkouškou jejich trpělivosti,“ říká ředitelka Závodu Brno Ředitelství silnic a dálnic Věra Hoderová. „Přeji všem příjemnou a pohodlnou cestu nově zprovozněným tunelem,“ usmívá se.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Make up představuje v Galerii města tvorbu Jakuba Tomáše

16:33 Plzeň: Make up představuje v Galerii města tvorbu Jakuba Tomáše

Novým pokračováním projektu West Point zaměřeného na autory, které pomáhalo formovat prostředí Plzně…