Brno uvítalo hosta z Estonska. Další setkání se plánuje

15.02.2015 20:16 | Zprávy

Primátor města Brna Petr Vokřál přijal ve středu 11. února velvyslance Estonské republiky v ČR J. E. Stena Schwedeho, který působí v této funkci od roku 2014. Oficiálního přijetí se zúčastnili také honorární konzul Estonské republiky v ČR Vladimír Bulinský a člen Rady města Brna Jiří Ulip.

Brno uvítalo hosta z Estonska. Další setkání se plánuje
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Hlavním tématem bylo používání tzv. identifikační karty pro občany města Tallinnu, která kromě dalších pozitiv umožňuje zvýhodněné služby v městské hromadné dopravě.  Dalším tématem byla oblast kultury, výměna projektů fotovýstav, vzájemné pořádání koncertů a oboustranná prezentace měst.

V této souvislosti připravuje vedení města Brna návštěvu Tallinnu s cílem poznat fungování zdejší samosprávy včetně výše zmíněné problematiky, a to také vzhledem k tomu, že Estonsko je v rámci EU pozitivně hodnoceno v oblasti e-governmentu.

Estonsko je členem Evropské unie (od roku 2004) a Světové obchodní organizace (WTO, od roku 1999). V roce 2004 byla vyhotovena estonská podoba eura, jehož zavedení se původně plánovalo na 1. leden 2007. I přes těžký dopad současné hospodářské krize dosáhla estonská vláda masivními škrty splnění všech maastrichtských kritérií a díky tomu Estonsko přijalo euro k počátku roku 2011.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Slavíme i v ulicích města – Náchod 770 & Fotoklub Náchod 100

7:31 Náchod: Slavíme i v ulicích města – Náchod 770 & Fotoklub Náchod 100

Na celkem osmnácti zastaveních jsou připraveny výstavní panely s historickými fotografiemi a dalšími…