Česká Lípa: Další tři žadatelé získají peníze na vybudování čističky v Častolovicích

02.03.2015 18:50 | Zprávy

Celkem 250 tisíc korun přidělili zastupitelé na svém únorovém zasedání třem žadatelům o příspěvek na vybudování domácí čističky odpadních vod v Častolovicích.

Česká Lípa: Další tři žadatelé získají peníze na vybudování čističky v Častolovicích
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

příspěvek na vybudování domácí čističky odpadních vod v Častolovicích. Smlouvu o poskytnutí příspěvku těmto žadatelům schválili zastupitelé již dříve, nyní žadatelé přeložili nezbytné doklady potřebné pro vypočítání konkrétní výše příspěvku. Pro letošní rok je na Dotační program Domácích čističek odpadních vod v Častolovicích připraveno celkem 770 tisíc korun.

„Za téměř dva roky fungování tohoto programu bylo na město doručeno celkem 27 žádostí. Se všemi žadateli město uzavřelo smlouvu o poskytnutí příspěvku, celkem 22 lidem již byl konkrétní příspěvek vypočítán a vyplacen. Zbylých pět žadatelů ještě nepodalo žádost o platbu. V současné chvíli další žádosti o příspěvky již nepřijímáme, lhůta pro jejich podání skončila 31. prosince 2014. Vzhledem k tomu, že byl program koncipován pro zhruba padesátku domů z Častolovic, žádost si podala zhruba polovina lidí,“ upřesnil místostarosta České Lípy Juraj Raninec.

Město vyhlásilo program „Domácí čističky odpadních vod Častolovice“ na jaře roku 2013. Tento program má lidem v Častolovicích, kde není kanalizace a její vybudování by bylo pro město příliš finančně a technicky náročné, pomoci s financemi na vybudování domácích čističek odpadních vod. Žadatelé, kteří vlastní nemovitost v Častolovicích, mohou z tohoto programu získat 85% uznatelných nákladů na vybudování speciálního zařízení, maximálně však 100 tisíc korun. Do současnosti bylo v rámci tohoto programu vyplaceno již více než 1,5 milionu korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mucl.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …