Česká Lípa: Další tři žadatelé získají peníze na vybudování čističky v Častolovicích

02.03.2015 18:50 | Zprávy

Celkem 250 tisíc korun přidělili zastupitelé na svém únorovém zasedání třem žadatelům o příspěvek na vybudování domácí čističky odpadních vod v Častolovicích.

Česká Lípa: Další tři žadatelé získají peníze na vybudování čističky v Častolovicích
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

příspěvek na vybudování domácí čističky odpadních vod v Častolovicích. Smlouvu o poskytnutí příspěvku těmto žadatelům schválili zastupitelé již dříve, nyní žadatelé přeložili nezbytné doklady potřebné pro vypočítání konkrétní výše příspěvku. Pro letošní rok je na Dotační program Domácích čističek odpadních vod v Častolovicích připraveno celkem 770 tisíc korun.

„Za téměř dva roky fungování tohoto programu bylo na město doručeno celkem 27 žádostí. Se všemi žadateli město uzavřelo smlouvu o poskytnutí příspěvku, celkem 22 lidem již byl konkrétní příspěvek vypočítán a vyplacen. Zbylých pět žadatelů ještě nepodalo žádost o platbu. V současné chvíli další žádosti o příspěvky již nepřijímáme, lhůta pro jejich podání skončila 31. prosince 2014. Vzhledem k tomu, že byl program koncipován pro zhruba padesátku domů z Častolovic, žádost si podala zhruba polovina lidí,“ upřesnil místostarosta České Lípy Juraj Raninec.

Město vyhlásilo program „Domácí čističky odpadních vod Častolovice“ na jaře roku 2013. Tento program má lidem v Častolovicích, kde není kanalizace a její vybudování by bylo pro město příliš finančně a technicky náročné, pomoci s financemi na vybudování domácích čističek odpadních vod. Žadatelé, kteří vlastní nemovitost v Častolovicích, mohou z tohoto programu získat 85% uznatelných nákladů na vybudování speciálního zařízení, maximálně však 100 tisíc korun. Do současnosti bylo v rámci tohoto programu vyplaceno již více než 1,5 milionu korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mucl.cz

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Make up představuje v Galerii města tvorbu Jakuba Tomáše

16:33 Plzeň: Make up představuje v Galerii města tvorbu Jakuba Tomáše

Novým pokračováním projektu West Point zaměřeného na autory, které pomáhalo formovat prostředí Plzně…