Česká Lípa: Dobrovolní hasiči dovezli vysoušeče do Opavy

22.09.2024 7:31 | Tisková zpráva

Jedenáct vysoušečů z České Lípy a pět z Jezvé už pomáhají obyvatelům v povodní zasažené Opavě. Z tohoto města se ve středu 18. září dostala do České Lípy informace, že nutně potřebují vysoušeče a zda bychom mohli pomoci.

Česká Lípa: Dobrovolní hasiči dovezli vysoušeče do Opavy
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Dobrovolní hasiči z České Lípy proto ve středu v noci vyrazili směr Opava, kde ve čtvrtek 19. září ráno vysoušeče předali. Přivezli do Opavy také balíky balené vody, které občané přinesli v rámci materiální sbírky, která každý všední den od  9 – 16h probíhá v areálu v Poříční ulici čp. 1918. I zde zásoby přibývají, takže je dobrovolní hasiči v pátek 20. září odvezou do Liberce Potravinové bance Libereckého kraje, která se již postará o distribuci nasbíraného materiálu do potřebných oblastí, primárně na Frýdlantsko a následně dál do republiky.

„Děkuji všem, kteří pomohli bleskovou akci zorganizovat. Nejvíce vděčná jsem našim dobrovolným hasičům ze Staré Lípy, kteří nikdy neváhají a vždy pomohou, když je třeba.  Jelikož je v Opavě velká nouze o vysoušeče, budeme je shánět dál, aby se zasažené oblasti co nejrychleji vzpamatovaly z této živelné pohromy. Jako město plánujeme nakoupit dalších deset vysoušečů a poslat je tam, kde jsou potřeba. Oslovili jsme i další starosty, zda by též uměli pomoci. Všem, kdo se zapojí, předem děkuji,“ uvedla starostka města Česká Lípa Jitka Volfová.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Česká Lípa: Dobrovolní hasiči dovezli vysoušeče do Opavy

7:31 Česká Lípa: Dobrovolní hasiči dovezli vysoušeče do Opavy

Jedenáct vysoušečů z České Lípy a pět z Jezvé už pomáhají obyvatelům v povodní zasažené Opavě. Z toh…