Český Těšín: Bude bezpečněji, přibudou strážníci

03.03.2015 13:46 | Zprávy

Městská policie v Českém Těšíně přijímá nové strážníky. Zájemci se mohou hlásit do konce týdne.

Český Těšín: Bude bezpečněji, přibudou strážníci
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Chceme přijmout další čtyři muže nebo ženy. To znamená, že bychom měli celkem 26 strážníků,” uvedl ředitel Městské policie Český Těšín Petr Chroboczek. Posilu čeká tříměsíční školení, takže nové členy městské policie lidé potkají v ulicích již od začátku prázdnin. „Budou mít na starosti především kontrolu dodržování městských vyhlášek,“ dodává Chroboczek.

Posílení stavu městské policie prošlo radou shodně, všechny tři koaliční strany totiž měly v programu zvýšení bezpečí. „Jsem ráda, že se daří tak rychle po volbách naplnit jeden z našich stěžejních požadavků, a tím bylo posílení stavu městské policie a zvýšení bezpečí našich občanů. Městská policie je velmi vytíženou složkou, pomáhá  u všech mimořádných situací, zajišťuje bezpečnou cestu dětí do školy, odváží podnapilé osoby na záchytku, odchytává zvířata, pomáhá státní policii, těch zákroků jsou denně desítky. Díky novým strážníkům, kteří mají  být primárně nasazeni v místech vyhodnocených jako nejvíce rizikové, věřím, že se podaří snížit drobnou kriminalitu a nepořádek, které občany nejvíce obtěžují,“ vysvětluje nová místostarostka Gabriela Hřebačková (Nestraníci).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tesin.cz

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …