Cheb: Město provádí důkladné kontroly ubytoven

02.11.2011 8:24 | Zprávy

Kontroly ubytoven souvisí se snahou města zamezit tomu, aby do Chebu přicházeli nepřizpůsobiví občané.

Cheb: Město provádí důkladné kontroly ubytoven
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Chebská radnice v současné době provádí kontroly ubytoven ve městě. Zaměřuje se především na ty, jejichž majitelé mají statut takzvaného zvláštního příjemce, což v praxi znamená, že případná sociální dávka v podobě příspěvku nebo doplatku na bydlení je vyplácena přímo jim a ne ubytovaným. Na kontrolách se vedle pracovníků odboru sociálních věcí a zdravotnictví podílejí také živnostenský či stavební úřad. „Díky těmto šetřením chceme zjistit, kdo a za jakých podmínek na ubytovnách bydlí, jaký režim na ubytovnách funguje, zda tam jsou správci, kteří dohlížejí na dodržování pořádku, ale například i to, jestli jednotlivá zařízení mají v souladu s kolaudačním rozhodnutím oficiálně statut ubytovny," uvedl starosta Chebu Pavel Vanoušek.

Současné kontroly souvisí se snahou města zamezit tomu, aby do Chebu přicházeli nepřizpůsobiví občané. V souladu s tím již došlo k výraznému zpřísnění podmínek, které musí splnit zájemci o pronájem bytu v majetku města. Tlak chce nyní vedení radnice vyvinout i na soukromé vlastníky ubytovacích zařízení. „Zkontrolováno už bylo sedm ubytoven. Většinou na nich bydlí lidé, kteří jsou v Chebu kvůli práci. Pokud zjistíme, že někde ubytovávají problémové lidi, tak chceme majiteli odebrat výhodu zvláštního příjemce. Až mu pak přestanou chodit dávky ubytovaných přímo na účet, možná si lépe rozmyslí, koho na ubytovnu vezme," vysvětlil místostarosta Vladimír Hartmann.

Bc. Tomáš Ivanič, redaktor Chebských radničních listů

Další zprávy z Chebu čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…