Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19.09.2024 19:39 | Tisková zpráva

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mateřských, základních a středních škol ve Znojmě. Výkresy lze posílat do čtvrtka 31. října a vyhodnocení soutěže proběhne tradičně na Dni otevřených dveří radnice, který se uskuteční v neděli 17. listopadu.

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Téma letošního ročníku vybízí mladé umělce k tomu, aby vyjádřili své osobní a emocionální spojení s městem, ve kterém žijí. Je to příležitost zachytit, co pro ně Znojmo znamená, jaké emoce a vzpomínky mají s tímto městem spojené a jaké prvky, místa či lidé jim připadají nejbližší. Účastníci mohou přemýšlet o tom, co činí jejich město jedinečným a proč je pro ně skutečným domovem.

Soutěž je rozdělena do čtyř kategorií, kdy kategorie II. až IV. jsou rozděleny na podkategorie A a B, přičemž v kategorii B budou vždy hodnoceni žáci základní umělecké školy. „Těšíme se na vaše originální a inspirativní díla, která odhalí různé pohledy na naše milované Znojmo,“ říká místostarostka města Znojma Bohumila Beranová.

Kategorie:
I. kategorie                        mateřské školy
II. kategorie –  A                6 – 10 let v době uzávěrky soutěže
II. kategorie –  B                6 – 10 let v době uzávěrky soutěže – žáci ZUŠ
III. kategorie – A              11 – 14 let v době uzávěrky soutěže
III. kategorie – B              11 – 14 let v době uzávěrky soutěže – žáci ZUŠ
IV. kategorie – A              15 – 18 let v době uzávěrky soutěže
IV. kategorie – B              15 – 18 let v době uzávěrky soutěže – žáci ZUŠ

Podmínky:

Soutěžit mohou jednotlivci s trvalým bydlištěm na území města Znojma a děti, žáci či studenti místních škol, kteří spadají do výše uvedených kategorií,
výtvarné práce budou v jednotném formátu velikosti A3 (297 x 420 mm), je možné zvolit libovolnou techniku výtvarné práce, omezen je pouze formát, díla nebudou paspartována, práce budou fixovány, každá zaslaná práce musí být na zadní straně opatřena nalepeným vyplněným registračním formulářem – viz příloha, počet zaslaných děl od jednoho autora je limitován počtem 1 ks, zaslaná díla se nevracejí, organizátor soutěže si vyhrazuje právo k využití získaných prací pro nekomerční účely – nekomerční výstavy, charitativní akce a k jejich reprodukci v tisku.

Uzávěrka soutěže je ve čtvrtek 31. října 2024, vyhlášení výsledků proběhne v neděli 17. listopadu 2024 jako součást doprovodného programu Dne otevřených dveří radnice. Odborná porota, složená ze zástupců města Znojma a přizvaných výtvarníků a expertů, vyhodnotí zaslané práce a vybere tři nejlepší v každé kategorii, s možností udělení čestných uznání. Autoři prací budou o výběru informováni e-mailem do 11. listopadu 2024. Výsledky budou rovněž zveřejněny na oficiálních webových stránkách města Znojma www.znojmocity.cz. Autoři oceněných děl budou odměněni věcnými cenami a z vybraných děl bude uspořádána výstava v prostorách Městského úřadu na Obrokové, která bude k vidění právě na Dni otevřených dveří radnice.

Výkresy s formuláři posílejte na Městský úřad Znojmo, Odbor školství, kultury a památkové péče nám. Armády 8, 669 02 Znojmo. Kontaktní osoba: Denisa Krátká, vedoucí odboru školství, kultury a památkové péče: denisa.kratka@muznojmo.cz, tel: 515 216 580.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…