Litoměřice: Vinobraní nabídne možnost přispět obětem ničivých povodní

19.09.2024 16:48 | Tisková zpráva

Litoměřické vinobraní bude. Celá akce se uskuteční s charitativním podtextem a proběhne již tuto sobotu 21. září. Program startuje v 10 hodin a bude nabitý hudebními vystoupeními a kulturními zážitky hned na devíti scénách. Vystoupí hvězdy jako Marta Jandová, kapela No Name nebo Tereza Mašková. Vstupné je opět zcela zdarma.

Litoměřice: Vinobraní nabídne možnost přispět obětem ničivých povodní
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Po pečlivém zvážení situace se vedení města rozhodlo, že se vinobraní uskuteční. „Počasí zasadilo vinařům ránu hned na jaře, kdy v Čechách pomrzla velká část úrody. Musíme je podporovat a jít dál i přesto, že v některých částech republiky prožívají lidé hrozivé, místy tragické chvíle,“ uvedl starosta města Litoměřice Radek Löwy.

„V rámci vinobraní proběhne sbírka organizovaná Charitou České republiky ve spolupráci s městem. Pokladna bude stát až do 20 hodin na místě, kde v uplynulých ročnících lidé hlasovali v soutěži o nejlepší burčák. Ta se letos neuskuteční. K dispozici bude i QR kód pro návštěvníky, kteří by chtěli do sbírky přispět elektronicky. Pokladnička bude po celou dobu vinobraní pod dohledem, poté rozpečetěna a výtěžek vložen na transparentní účet v bance,“ informovala ředitelka Městských kulturních zařízení Litoměřice Michaela Mokrá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…