Cheb: Nová domovní správa bude v býv. drogerii na náměstí

08.11.2011 13:31 | Zprávy

Po Chebském hradu město přebírá do vlastní správy i další objekty. Smluvní vztah s Tereou končí k 31.12.2011

Cheb: Nová domovní správa bude v býv. drogerii na náměstí
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

V rámci snahy vedení města Chebu o jednotný a ucelený způsob péče o svůj nemovitý majetek se jeho zástupci dohodli na valné hromadě společnosti TEREA Cheb s.r.o., konané dne 25.10.2011, na ukončení mandátní smlouvy pro správu a údržbu městských bytů a nebytových prostor. Smluvní vztah bude ukončen dohodou k 31.12.2011. Tu posvětila 3.11.2011 na svém jednání i městská rada.

Důvodem ukončení správy městského majetku společností TEREA je snaha města o sjednocení správy a údržby všech objektů, které vlastní. Správu a údržbu si město začne vykonávat samo ve vlastní režii. Majetek města tak bude přímo v jeho rukou, pod jeho řízením, jím obhospodařován a přímými rozhodnutími i spravován a udržován.

Pravomoc a odpovědnost budou náležet přímo městu a nebudou zprostředkovaně ovlivňovány přes smluvně pověřené správce. Toto je v souladu s představou vedení města o efektivním a hospodárném spravování městského majetku a nemá nic společného s úrovní vykonávání správy dosavadním správcem.

Domovní správa města vznikne, jako součást majetkoprávního odboru radnice, v části bývalé drogerie na náměstí (u Špalíčku). O změnách od 1.1.2012 budou nájemníci městských bytů a nebytových prostor podrobně informováni písemně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…