Cheb: Nový rok uvítáme u Svobody

02.11.2011 9:07 | Zprávy

Celoroční oslavy 950 let od první písemné zmínky o našem městě vyvrcholí hned v úvodu 1.1. závěrečným ohňostrojem.

Cheb: Nový rok uvítáme u Svobody
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Práce na rekonstrukci kulturního centra Svoboda pokračují podle harmonogramu, a tak první komerční akci, která se tu plánuje, na Silvestra (v předprodeji jsou nyní již jen lístky do bočních sálů), by nemělo nic ohrozit. 

„Širokou veřejnost zveme po půlnoci, tedy v prvních minutách nového roku 2012, ke Svobodě, kde se také závěrečným ohňostrojem rozloučíme s celoročními oslavami 950 let od první písemné zmínky o Chebu," informuje starosta Pavel Vanoušek. 

Známo je již i datum, kdy se v zrekonstruovaném kulturním stánku uskuteční Den otevřených dveří. Stane se tak, pod názvem Svoboda na vlastní kůži, v sobotu 7. ledna od 10 do 16 hodin, kdy tu také vystoupí mládežnická dechovka s mažoretkami a zájemcům budou nabídnuty i komentované prohlídky.

Rekonstrukce Svobody a úpravy okolí přijdou město na 149,85 mil. korun s DPH, kterou město dostává zpět. Z původně avizované výsuvné teleskopické tribuny, jež se dá rozložit až do jedné třetiny sálu, nakonec sešlo ve prospěch pořízení kvalitnějších sedaček. Celková kapacita nového kulturního centra má činit 836 míst.

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb

Další zprávy z Chebu čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…