Frýdek-Místek: Sídliště Slezská čekají od března další velké stavební úpravy

27.02.2015 15:16 | Zprávy

Statutární město Frýdek-Místek mění s přispěním Evropské unie podobu nejlidnatějšího sídliště Slezská. Od března do konce srpna bude pokračovat ve 3. etapě revitalizace sídliště, která se dotkne devíti lokalit

Frýdek-Místek: Sídliště Slezská čekají od března další velké stavební úpravy
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Zahrnovat bude zejména předláždění stávajících a vybudování nových chodníků, rozšíření komunikací pro zajištění bezproblémového průjezdu vozidel hasičů i  potřeby parkování a doplnění veřejné zeleně. Náklady na 3. etapu revitalizace sídliště Slezská činí 50,8 miliónů korun. Téměř 43 milionů z této částky získá město zpět formou dotace z prostředků Evropské unie, z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

„Modernizace sídliště začala v roce 2012. Upraveny byly místní parky, vznikla zde desítka nových dětských a sportovních hřišť i prostor s unikátním jevištěm ve tvaru kobry, které je v České republice jedinečné. Přibyla téměř stovka parkovacích míst i zcela nová příjezdová komunikace v blízkosti křižovatky ulic Slezská a Staroměstská, která výrazně napomáhá plynulosti provozu uvnitř sídliště, a dobudována byla také půlkilometrová cyklostezka vedoucí středem sídliště po ulici Novodvorská. Součástí byla také úprava zeleně, vybudování nového veřejného osvětlení a doplnění městského mobiliáře,“ připomenul primátor Michal Pobucký  s tím, že rekonstrukce sídliště Slezská již spolykala přes 32 milionů korun, z toho 27,6 milionů korun bylo hrazeno z evropských dotací.

Největší úpravy v rámci 3. etapy se uskuteční na ulici Novodvorská v úseku od křížení s ulicí J. Čapka po M. Tyrše. Současná obousměrná komunikace bude rozdělena na dva jednosměrné pruhy s parkovacím pruhem uprostřed. Díky tomu vzniknou 3 řady kolmých parkovacích míst o celkové kapacitě 116 stání. Větší stavební úpravy se dotknou také ulice Pekařská, kde budou chodníky posunuty blíže k domům, čímž vzniknou parkovací zálivy pro podélná stání. V rámci úprav vznikne na sídlišti přes 200 nových parkovacích míst a vysazeny budou desítky nových stromů a keřů. Cílem je zlepšit nepříznivou situaci s parkováním, zajistit průjezdnost vozidel integrovaného záchranného systému a celkově zvýšit komfort bydlení na sídlišti Slezská.

„Obyvatelé sídliště se budou po dobu stavebních úprav potýkat s různými dopravními omezeními, která se dotknou nejen řidičů, ale také chodců, a zvýšena zde bude prašnost i hlučnost. Chtěl bych občany sídliště vyzvat k trpělivosti a ohleduplnosti, odměnou jim bude příjemnější prostředí, které jistě přispěje ke zvýšení kvality jejich života,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Make up představuje v Galerii města tvorbu Jakuba Tomáše

16:33 Plzeň: Make up představuje v Galerii města tvorbu Jakuba Tomáše

Novým pokračováním projektu West Point zaměřeného na autory, které pomáhalo formovat prostředí Plzně…