Hradec: Chatovou oblast v Malšově Lhotě protne ulice Stříbrný potok

03.03.2015 14:28 | Zprávy

Nového pojmenování ulic by se mohli dočkat občané Malšovy Lhoty, konkrétně ze zdejší chatové oblasti, která sousedí s areálem u Stříbrného rybníka. Doteď uličky žádné jméno nenesly a právě to by mohlo v budoucnu potrápit pošťáky nebo dokonce spěchající záchranáře, hasiče či policisty. Radní s pojmenováním ulic Stříbrný potok dnes souhlasili a poslední slovo budou mít koncem března ještě zastupitelé.

Hradec: Chatovou oblast v Malšově Lhotě protne ulice Stříbrný potok
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Po schválení březnovým zastupitelstvem by se tedy mohl v mapách objevit po celé chatové oblasti název ulice Stříbrný potok. Změny názvů ulic pak magistrát oznamuje majitelům nemovitostí, a pokud je zde hlášen někdo k trvalému pobytu, vyzve ho k výměně osobních dokladů. Pokud by si klient občanský průkaz nevyměnil v termínu uvedeném ve výzvě, bude z moci úřední stanoveným postupem občanský průkaz zneplatněn pro nesprávné údaje. Pojmenování ulic a veřejných prostranství je poměrně složitý proces, který se neděje z vůle jednoho či dvou lidí, je to proces složitější, který podléhá schválení orgánů města. O procesu „čištění adresních míst“, který probíhá od loňského léta, magistrát informoval zde.

Všechny údaje v mapách musejí dnes po sloučení centrálních registrů odpovídat jednotnému celostátnímu systému v rámci celé ČR, kterým je základní registr RÚIAN. Na správnost a přesnost údajů pak spoléhají v nouzi třeba hasiči, záchranáři, policie a další instituce. Čištění adresních míst je pro úřady povinné a královéhradecký magistrát s ním začal vloni v létě. „Jde v podstatě o uvedení do souladu katastru nemovitostí  s tímto celostátním systémem. Pokračujeme tedy v mravenčí práci a postupnými krůčky dáváme všechny historické chyby a nepřesnosti ve stavebních objektech i adresních místech do pořádku tak, aby občany, kteří tam bydlí, mohla do budoucna vyhledat například pošta, ale i záchranáři, hasiči, policisté a další instituce,“ vysvětluje tento nutný postup Ľudmila Ducháčová, vedoucí správního odboru magistrátu města. Podporu pro pojmenování ulic našel magistrát i u zdejší komise místní samosprávy.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …